Ad - Optimum Change

Ad

foto optimum2
De uitslag was nog beter dan verwacht: ik ben gewoon van mijn apneu af!

Hoi allemaal,

 

Ik ben Ad van Meurs en voor degene die denken van Meurs, inderdaad ik ben een oom van Jeff 😉.

 

Ik was al enige tijd zelf aan het sporten bij Basic Fit, maar miste daarbij toch de motivatie om consequent 1 a 2 keer per week te gaan sporten. Altijd waren er de welbekende excuses om toch maar een weekje over te slaan. Druk met andere dingen, moe van het werk, noem maar op, we kennen ze allemaal wel.

 

Het gevoel dat ik toch echt werk moest maken van mijn overgewicht, daarbij gesteund door een bijdrage van mijn werk in het kader van de bevordering van de vitaliteit van hun medewerkers, heeft me uiteindelijk doen besluiten de stap te nemen naar personal training bij Optimum Change.

 

Bij de intake werd me gevraagd naar mijn doelen. Deze vraag heeft me toch aan het denken gezet. Uiteindelijk kwam ik tot 3 doelen.

 

De eerste was gemakkelijk: “gewoon” afvallen en algeheel wat fitter worden. Dat “gewoon” afvallen niet zo gewoon is had ik reeds eerder ervaren, ook ik had last van het welbekende jojo-effect.

 

Het tweede doel behoeft wat nadere uitleg. Ik ben vorig jaar gediagnostiseerd met zware apneu. Bij mij werden 38 ademstops per uur geconstateerd, wat er op neer komt dat mijn adem ’s-nachts vaker stilstond dan dat ik ademde. De grens voor een “normale” nachtrust ligt op 5!!

 

Naast dat je daardoor overdag ontzettend moe bent, je kunt op ieder moment van de dag zomaar door slaap overvallen worden, is het ook niet zonder gezondheidsrisico’s. Apneu is zeer slecht voor je hart en het stressniveau ligt gewoon zeer hoog. Gevolg is slapen met slaapapparatuur ter ondersteuning van je ademhaling, niet bepaald comfortabel laat staan charmant.

 

Het tweede doel was dus om te kijken of er met het sporten en het afvallen daardoor of er ook verbetering gerealiseerd kon worden in mijn apneu.

 

Het derde doel is iets wat ik heel graag nog een keer wil doen, namelijk de 4-daagse lopen. Ik ben een fervent wandelaar. Echter mijn conditie en het ontbreken van fitheid, daarbij wat andere lichamelijke beperkingen hebben mij tot nu toe verhinderd om echt lange afstanden te lopen.

 

In januari ben ik dan ook begonnen met mijn traject van personal training, onder de bezielende begeleiding van Chris. Mijn gedachte daarbij, we zien wel hoe ver ik kom en hoe lang ik het nu weer volhoudt.

 

Echter het enthousiasme van Chris en de andere medewerkers bij Optimum Change heeft bij mij echt een ommekeer teweeg gebracht. Het kost me weinig moeite om 1 tot 2 keer per week te gaan sporten, sterker nog ik ben het zelfs leuk gaan vinden. Daarbij heb ik onder begeleiding echt mijn levensstijl qua eten kunnen veranderen.

 

En het resultaat is er naar. Inmiddels ben ik ongeveer 11 kilo lichter, is mijn omvang zo’n 11 cm afgenomen (zeg maar van XXL naar L). Nog niet helemaal aan mijn gestelde doel, maar geloof me dit ga ik wel halen en wellicht daarna nog verder.

 

Maar het allerbelangrijkste, ik ben opnieuw getest voor mijn apneu, omdat mijn gewichtsafname en metingen uit mijn slaapapparatuur daartoe aanleiding gaven.

 

Mijn verwachting was dat dit toch wel wat afgenomen was en wel een stukje lager zou liggen. De uitslag was echter nog beter dan verwacht: mijn huidige apneu ligt op 2!!! Wat dus betekend dat ik geen apneu meer heb. Jullie snappen wel dat ik hier ontzettend blij mee ben 😊!!!!

 

En ja ik weet wel, ik heb het allemaal zelf gedaan. Maar zonder de steun en begeleiding van Chris en alle anderen bij Optimum Change had ik dit nooit bereikt. Hun kunde, enthousiasme en manier van trainen hebben mij echt vooruit geholpen. Daarvoor bedankt allemaal, maar met name Chris.

 

En wie weet, levert het schrijven van dit stukje voor iemand met apneu de motivatie op om middels sporten en afvallen ook de strijd aan te gaan met apneu en er daardoor iets aan te kunnen doen!!

 

Nu dus op naar mijn laatste doel…. het lopen van de 4-daagse 😊. Als dit ook nog lukt horen jullie nog van me 😊

 

Groetjes,

 

Ad van Meurs

 

Wil jij net als Ad resultaat behalen? Vraag dan nu een gratis intake aan!

Ik ga akkoord met de privacyverklaring en algemene voorwaarden.