Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.
Shiitake klinkt alsof je het alleen maar bij de Aziatische toko kan halen, maar ze hebben ze gewoon in de supermarkt! Plus het is ook nog eens een gerecht dat laag in kcal is!
Voedingswaarden per persoon:
- 196 kcal
- 10 gram vet
- 5 gram eiwit
- 20 gram koolhydraten
- 3 gram vezels
- 4 gram zout
Ingrediënten voor 2 personen:
– 100 gram shiitake
– 1 paddenstoelenbouillonblokje
– 150 gram zoete aardappel blokjes
– 200 ml kokosmelk
– 3 eetlepels sojasaus
– 1 handje verse koriander
Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden:
– Soeppan
Zo maak je het:
– Snijd de shiitake in halve schijfjes. Verhit wat olie in de soeppan en bak hierin de shiitake voor 2 minuten.
– Verkruimel het bouillonblokje in een halve liter water en doe dit in de pan. Doe de zoete aardappel erbij en roer goed door. Laat ongeveer 10 minuten opstaan totdat de zoete aardappel gaar is.
– Voeg de kokosmelk en sojasaus toe, roer goed door en laat dit 2 minuten opstaan. Hij mag niet meer koken.
– Doe de soep in een kom en serveer met de fijngesneden koriander.
Smakelijk!
Variatietip:
– Wil je iets meer pit? Voeg er een rode peper aan toe.
– Vind je koriander niet lekker? Dan kan je dat vervangen door verse peterselie.
Bron: Boek: 20 minutes or less, more to impress – Chicks love Food