15 minuten kokossoep - Optimum Change

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Shiitake klinkt alsof je het alleen maar bij de Aziatische toko kan halen, maar ze hebben ze gewoon in de supermarkt! Plus het is ook nog eens een gerecht dat laag in kcal is!

Voedingswaarden per persoon:

  • 196 kcal
  • 10 gram vet
  • 5 gram eiwit
  • 20 gram koolhydraten
  • 3 gram vezels
  • 4 gram zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:
– 100 gram shiitake
– 1 paddenstoelenbouillonblokje
– 150 gram zoete aardappel blokjes
– 200 ml kokosmelk
– 3 eetlepels sojasaus
– 1 handje verse koriander

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Benodigdheden:
– Soeppan

 

Zo maak je het:
– Snijd de shiitake in halve schijfjes. Verhit wat olie in de soeppan en bak hierin de shiitake voor 2 minuten.
– Verkruimel het bouillonblokje in een halve liter water en doe dit in de pan. Doe de zoete aardappel erbij en roer goed door. Laat ongeveer 10 minuten opstaan totdat de zoete aardappel gaar is.
– Voeg de kokosmelk en sojasaus toe, roer goed door en laat dit 2 minuten opstaan. Hij mag niet meer koken.
– Doe de soep in een kom en serveer met de fijngesneden koriander.

 

Smakelijk!

 

Variatietip:
– Wil je iets meer pit? Voeg er een rode peper aan toe.
– Vind je koriander niet lekker? Dan kan je dat vervangen door verse peterselie.

 

Bron: Boek: 20 minutes or less, more to impress – Chicks love Food

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking