Het einde van de zomer is in zicht en het weer wordt langzaamaan minder warm. Maar met deze soep zorg jij dat je het warm blijft houden. Met deze iets wat romige bloemkoolsoep heb jij een perfect voorgerecht of een heerlijk tussendoortje. Bloemkool is een koolsoort, is rijk aan vezels en voedingsstoffen en heeft maar weinig calorieën. Het heeft een vrij neutrale smaak en daarom vinden kinderen het ook vaak lekker. Heb je een keer een vrije zondagmiddag? Neem je kinderen mee de keuken in en maak samen deze makkelijk te maken bloemkoolsoep.

Voedingswaarden per persoon:

  • 189 kcal
  • 4 gr koolhydraten
  • 10 gr eiwitten
  • 14 gr vet
  • 4 gr vezels
  • 3 gr zout

Ingrediënten voor 4 personen:
– 1 bloemkool
– 2 kippenbouillontabletten
– 1¼ liter kraanwater
– 125 ml crème fraîche
– 4 plakken rauwe ham

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden:
– Staafmixer
– Keukenpapier
– Soeppan
– Koekenpan

Zo maak je het:
– Vul de soeppan met water en zet deze op.
– Snijd ondertussen de bloemkool klein en doe deze samen met de bouillonblokjes in de soeppan.
– Breng het aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten op laag vuur met de deksel op de pan staan.
– Bak in de koekenpan in 5 minuten de ham uit en laat deze op het keukenpapier uitlekken.
– Pak de staafmixer erbij, pureer tot een soep en roer de crème fraîche erdoor.
– Doe de soep in de kommen en verkruimel de ham erover.

Smakelijk!

Variatietip:
– Je kunt hem nog aftoppen met een snufje versgemalen nootmuskaat.
– Wil je de soep vegetarisch houden? Gebruik dan zongedroogde tomaten in plaats van rauwe ham.
– Houd je niet van bloemkool? Dan kun je bijvoorbeeld ook pastinaak gebruiken.

 

Bron: De website van allerhande.nl

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Bankdrukken

Bankdrukken is een erg populaire oefening onder krachtsporters. In deze blog leren we je alle basistechnieken, zodat je op een veilig en effectieve manier kunt leren bankdrukken.

Lees meer

Appeltaart havermout

Met de geur van appeltaart is iedereen wel bekend, alleen is dit iets wat je niet iedere dag kunt laten terugkomen in je eetpatroon. Met dit ‘Appeltaart Havermout’ ontbijtrecept kan dat wel een stuk vaker.

Lees meer

Bloemkoolsoep

Met deze iets wat romige bloemkoolsoep heb jij een perfect voorgerecht of een heerlijk tussendoortje.

Lees meer

Stamppot net even anders

Stamppot kennen we allemaal wel, iets Hollanders qua eten dan dit is er bijna niet. Dat daarin aardappelen het hoofdbestanddeel is weten we ook, maar als je een keer iets anders wil is dit recept een goede variatie.

Lees meer

Gezonde voeten

Let jij er wel eens op hoe gezond jouw voeten zijn?

Lees meer

Essentiële herstelfactoren van progressie maken: slaap, stressmanagement en voeding!

Een belangrijk aspect wat door veel sporters vaak vergeten wordt, is het optimaliseren van herstelfactoren. Je kunt trainen wat je wil, maar uiteindelijk moet je daarna goed herstellen wil er progressie plaatsvinden: in rust groei je immers.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Koningsrecept: Gevulde paprika

Het is bijna Koningsdag, daar hoort natuurlijk ook een oranje recept bij!

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer

Microvoedingsstoffen

Voor een goed functionerend lichaam, voor spierherstel en voor de groei hebben mensen voedingsstoffen nodig.

Lees meer

Havermoutpap met banaan, kokos en pindakaas

Begin de dag met een gezond en stevig ontbijt. Maak daarom dit recept met als hoofdingrediënten havermout, banaan, kokos en pindakaas. Havermout geeft je een verzadigd gevoel waardoor je de ochtend goed kan doorkomen.

Lees meer

Krokante zalm uit de oven

Vandaag is het Goede Vrijdag en dat betekend voor sommige dat er geen vlees op tafel komt vanavond.

Lees meer
Contact Plan intake