Een gekookt ei of een spiegel ei, dat kennen we natuurlijk allemaal. Maar heb je er wel eens een wrap van gemaakt? Deze gezonde eiwraps met rode biet en geitenkaas is een keer wat anders voor je lunch. Bovendien zit je goed met je dagelijks aanbevolen portie groenten, want er zit naast de rode biet ook nog spinazie in. De eiwitten in de eiwrap en de vetten in de geitenkaas zorgen ervoor dat je een lunch hebt die goed vullend is.

Voedingswaarden per persoon:

  • 455 kCal
  • 5 gr koolhydraten
  • 24 gr eiwitten
  • 37 gr vet
  • 3 gr vezels
  • 1 gr zout

 

Ingrediënten voor 1 persoon:

– 2 kleine eieren

– 20 ml halfvolle melk

– 1 el zonnebloemolie

– 150 gram verse spinazie

– 75 gram geraspte rode bieten

– 50 gram zachte geitenkaas

– 1 el ongezouten walnoten

 

Benodigdheden:

– grote kom

– garde

– koekenpan

– wokpan

– rasp

– handschoentjes

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Zo maak je de eiwraps:

– Rasp de rode biet. Doe hiervoor handschoentjes aan en let op je kleiding, want de kleurstof in de rode bieten is heel lastig te verwijderen.

– Klop de eieren los in de kom samen met de melk.

– Zet de koekenpan op het vuur en verhit hierin de zonnebloemolie.

– Bak het eimengsel tot het gestold is en keer hem om.

– Wok ondertussen de spinazie in de wokpan totdat deze half is geslonken.

– Leg de eiwrap op een bord en verdeel de spinazie en rode bieten in een strook.

– Hak de walnoten fijn en verkruimel deze samen met de geitenkaas over de de wrap.

– Rol de wrap op en snij hem doormidden.

 

Variatietip:

– Houd je niet van geitenkaas dan kun je die vervangen door bijvoorbeeld feta of ricotta.

– Zijn rode bieten niet jouw smaak dan kun je ook rode kool gebruiken.

– In plaats van gewokte spinazie kun je deze ook rauw laten of sla gebruiken.

 

Bron: De website van allerhande.nl

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Gewichtsschommelingen

Herken je dit ook? Je hebt heel de week fanatiek gesport en op je voeding gelet. Voordat je op de weegschaal stapt ben je er van overtuigd dat je lichaamsgewicht lager is dan de vorige keer, maar dan… toch niet…

Lees meer

Groente op de BBQ deel 3: Siciliaanse salade

Het derde en laatste deel van de serie ‘Groente op de BBQ’, de Siciliaanse gegrilde groentesalade met bloemkool en aubergine. Hiervoor heb je de barbecue wel al eerder nodig om het gerecht te maken.

Lees meer

Groente op de BBQ deel 2: Kruidige pastinaak

In de serie groente op de barbecue zijn we aangekomen bij het tweede deel. In dit recept speelt pastinaak de hoofdrol met een Oosters tintje.

Lees meer

Groente op de BBQ deel 1: Gegrilde venkel met kruidendressing

De zomer is weer in volle gang en daarbij komen ook de nodige barbecues voorbij. Merk je dat je tijdens die barbecues veel meer vlees en veel minder groente eet dan dat je normaal zou doen?

Lees meer

Eiwraps met rode biet en geitenkaas

Een gekookt ei of een spiegel ei, dat kennen we natuurlijk allemaal. Maar heb je er wel eens een wrap van gemaakt? Deze gezonde eiwraps met rode biet en geitenkaas is een keer wat anders voor je lunch.

Lees meer

Mexicaanse ‘Salad in a jar’

Deze zomerse Mexiaanse variant zorgt voor een gezonde lunch die ook nog eens goed vult door de bonen die je eraan toevoegt. Zo heb je genoeg energie voor weer een middag werken.

Lees meer

Koningsrecept: Gevulde paprika

Het is bijna Koningsdag, daar hoort natuurlijk ook een oranje recept bij!

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Havermoutpap met banaan, kokos en pindakaas

Begin de dag met een gezond en stevig ontbijt. Maak daarom dit recept met als hoofdingrediënten havermout, banaan, kokos en pindakaas. Havermout geeft je een verzadigd gevoel waardoor je de ochtend goed kan doorkomen.

Lees meer

Microvoedingsstoffen

Voor een goed functionerend lichaam, voor spierherstel en voor de groei hebben mensen voedingsstoffen nodig.

Lees meer

Krokante zalm uit de oven

Vandaag is het Goede Vrijdag en dat betekend voor sommige dat er geen vlees op tafel komt vanavond.

Lees meer
Contact Plan intake