Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak en valt daardoor misschien wat beter in de smaak bij de kinderen, waardoor de kids dit gerecht waarschijnlijk ook beter waarderen en er zit ook nog eens een beetje groente in verstopt. Doe er je voordeel mee!
Voor degene die niet weten wat een AVG’tje is, gewoon een afkorting voor aardappelen, vlees en groente 😉
Voedingswaarden per persoon:
- 505 kcal
- 72 gram koolhydraten
- 27 gram eiwitten
- 13 gram vet
- 7 gram vezels
Ingrediënten voor 2 personen:
– 4 zoete aardappelen van 125 gram per stuk
– 200 gram kipfilet
– 2 paprika’s
– 100 gram Griekse yoghurt
– 30 gram tomatenpuree
– 1 teen knoflook
– 1 middelgrote ui
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl komijnpoeder
– 1 el olijfolie
– Handje verse peterselie
Bereidingstijd: 20 minuten bereiden – 20 minuten wachttijd
Benodigdheden:
– Oven
– Aluminiumfolie
– Grote koekenpan
Zo maak je het:
– Zet de oven op 190 graden.
– Was de zoete aardappelen, wrijf ze in met olijfolie en prik met een vork enkele gaatjes erin. – Pak ze in aluminiumfolie en leg ze voor 40 minuten in de oven.
– Hak de knoflook en ui fijn en snijd de paprika in blokjes.
– Snijd de kip in blokjes en bak ze goudbruin in de koekenpan. Haal de kip uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie.
– Bak de knoflook en ui samen met de paprika- en komijnpoeder een paar minuten aan.
– Voeg vervolgens de tomatenpuree en paprika toe en bak een paar minuten mee. Voeg als laatste weer de kip toe en breng op smaak met zout en peper.
– Haal de zoete aardappel uit de oven en snijd ze in het midden open. Verdeel het kipmengsel over de aardappels. Serveer met een schepje Griekse yoghurt en peterselie.
Smakelijk!
Variatietip:
– Dit recept zit boordevol eiwitten door de kipfilet. Wil je wat meer smaak dan kun je ook kippendijfilet gebruiken, let daarbij wel op dat de vetten en kcal daardoor wat hoger worden.
Bron: Boek: Project gezond