Gevulde courgette met ansjovis - Optimum Change

Op ‘Eat your Vegetables Day’ posten we uiteraard een gerecht met groente in de hoofdrol. In de vulling kun je de groente doen die jij lekker vindt. Maar denk ook aan een ander bakje van groente zoals bijvoorbeeld een puntpaprika. Kortom je kunt eindeloos variëren met dit gerecht en vegetarisch is natuurlijk ook mogelijk!

Voedingswaarden per persoon:

  • Kcal: 495
  • Koolhydraten: 25
  • Eiwitten: 27
  • Vetten: 31
  • Vezels: 4
  • Zout: 3

 

Ingrediënten voor 2 personen:
– 45 gram ansjovis uit blik
– 60 gram zongedroogde tomaatjes
– 1 teen knoflook
– 1 ui
– 40 gram zwarte olijven
– 2 courgettes
– 40 gram pijnboompitten
– 100 gram geraspte 30+ kaas

 

Bereidingstijd: 10 min + 25 min oventijd

 

Benodigdheden:
– Grote schaal

 

Zo maak je het:
– Zet de oven op 180 graden.
– Snijd de tomaten en ansjovis in stukjes. Pers de knoflook. Snijd de ui in halve ringen en de olijven in plakjes.
– Halveer de courgettes, lepel de zaadlijsten eruit en meng dit samen met de rest van de ingrediënten in een schaal.
– Vul de courgette met het mengsel en zet deze voor 25 minuten in de oven.

 

Smakelijk!

 

Variatietip:
– Je kunt alle gewenste groente gebruiken die je wil!

 

Bron: Boek: Voedzaam en snel; gezonde weekmenu’s

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Zalmquiche met tuinbonen

Deze vullende zomerse quiche doet het heel goed als bijgerecht voor de BBQ. Gemakkelijk vooraf te maken en zowel warm als koud te nuttigen.

Lees meer

Pasta met zalm

Een makkelijk en snel gerecht en de kinderen zullen fan zijn! Pasta met zalm en er zitten ook nog eens genoeg groente in, dus genoeg voedingsstoffen.

Lees meer

Smoothie-pakketten

Geen tijd of zin om iets gezonds klaar te maken? Deze smoothie-pakketten gaan je daarbij helpen! Alle producten in de juiste verhoudingen en in een handomdraai klaar.

Lees meer

Gevulde courgette met ansjovis

Op ‘Eat your Vegetables Day’ posten we uiteraard een gerecht met groente in de hoofdrol. In de vulling kun je de groente doen die jij lekker vindt.

Lees meer

Bonenschotel

Deze goed gevulde bonenschotel is echt een goede bodem. Boordevol vitamines, mineralen en vooral vezels! De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels is vaak lastig te halen, dus deze maaltijd draagt daar een heel goed steentje aan bij.

Lees meer

Waarom je ontbijt niet de belangrijkste maaltijd van de dag is

Moet je ontbijten om je motortje aan de gang te krijgen of is dit een fabeltje? Brenda Frunt van de VoedingsAcademie legt het je uit.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Microvoedingsstoffen

Voor een goed functionerend lichaam, voor spierherstel en voor de groei hebben mensen voedingsstoffen nodig.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer
contact Gratis kennismaking