Gevulde puntpaprika's - Optimum Change

De puntpaprika is het zoete broertje van de gewone paprika en doet zijn naam eer aan. Ook de vorm leent zich goed om hem te vullen. Mooi lang, smal en niet te diep, zodat alle ingrediënten goed samen komen. Er zijn daarbij veel variaties mogelijk, in dit recept wordt er gebruik gemaakt van champignons en hazelnoten.

Voedingswaarden per persoon:

  •  600 kcal
  •  25 gr koolhydraten
  •  24 gr eiwitten
  •  42 gr vet
  •  13 gr vezels
  •  2 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:
– 4 rode puntpaprika’s
– 100 gram champignons
– 150 gram witte bonen
– 1 takje rozemarijn
– 50 gram hazelnoten
– 1 tl kaneel
– 1/2 tl zout
– 100 gram geraspte 30+ kaas
– 50 ml room

 

Bereidingstijd: 10 min + 30 min oventijd

 

Benodigdheden:
– Ovenplaat
– Grote kom

 

Zo maak je het:
– Zet de oven aan op 180 graden.
– Halveer de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten.
– Hak de champignons, witte bonen, hazelnoten en takje tijm fijn en doe ze in een kom.
– Voeg daaraan toe de kaneel, het zout, de geraspte kaas en de room en meng het.
– Vul de puntpaprika’s met het mengsel en zet dit voor 30 minuten in de oven.

 

Smakelijk!

 

Variatietip: In plaats van puntpaprika’s kun je ook courgette gebruiken.

 

Bron: BOEK Voedzaam en snel; gezonde weekmenu’s

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Gevulde puntpaprika’s

De puntpaprika is het zoete broertje van de gewone paprika en doet zijn naam eer aan. Ook de vorm leent zich goed om hem te vullen.

Lees meer

6 manieren om te ontspannen

Eén van de grootste uitdagingen waar we tegenwoordig bijna allemaal tegenaan lopen is om voldoende te kunnen ontspannen. Daarom in dit blog 6 manieren die je hierbij gaan helpen.

Lees meer

Zalm met groente uit de oven

Wil je snel een voedzame maaltijd op tafel? Dan moet je dit recept met zalm en groente uit de oven snel een keer proberen.

Lees meer

Bulgursalade kip

Klaar met de zilvervliesrijst, volkorenpasta en aardappelen? Dan is dit iets om uit te proberen, bulgur.

Lees meer

Vruchtenijs

In de zomer is het tijd voor ijsjes. In ijs zit vaak veel suikers, maar omdat de substantie koud is, proef je dit minder goed. Er moet dus meer suiker in om het ijs zoet te laten smaken. In dit zelfgemaakte ijs heb je de suikers zelf in de hand!

Lees meer

Pastaschotel met tonijn uit de oven

Dit is een gemakkelijk ovenrecept en het meest daarvan komt uit je voorraadkast. Geen excuus meer dat je niks in huis hebt om een gezonde maaltijd op tafel te zetten!

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Microvoedingsstoffen

Voor een goed functionerend lichaam, voor spierherstel en voor de groei hebben mensen voedingsstoffen nodig.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer

Havermoutpap met banaan, kokos en pindakaas

Begin de dag met een gezond en stevig ontbijt. Maak daarom dit recept met als hoofdingrediënten havermout, banaan, kokos en pindakaas. Havermout geeft je een verzadigd gevoel waardoor je de ochtend goed kan doorkomen.

Lees meer

Koningsrecept: Gevulde paprika

Het is bijna Koningsdag, daar hoort natuurlijk ook een oranje recept bij!

Lees meer
contact Gratis kennismaking