In de serie groente op de barbecue zijn we aangekomen bij het tweede deel. In dit recept speelt pastinaak de hoofdrol met een Oosters tintje. Pastinaak is een beetje een vergeten groente, maar dat maakt hem niet minder smakelijk. Hij is familie van de wortel en heeft een witte kleur en wordt daarom dan ook vaak ‘witte peen’ genoemd. De pastinaak heeft een zoetige smaak en is daarom heel lekker in combinatie met de pittige en sterke smaken van de Oosterse kruiden.

Voedingswaarden per persoon:

  •  267 kcal
  •  13 gr koolhydraten
  •  2 gr eiwitten
  •  22 gr vet
  •  4 gr vezels
  •  <1 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 1 middelgrote pastinaak

– 40 ml olijfolie

– 1 tl kurkuma

– 1 tl venkelzaadjes

– 1 tl komijnzaadjes

– ¼ tl chilipoeder

– 1 tl zeezout

– versgemalen zwarte peper

– 3 el gescheurde muntblaadjes

– citroenpartjes

 

Benodigdheden:

– snijplank

– dunschiller

– middelgrote steelpan

– grote schaal

 

Voorbereidingstijd: 10 minuten en 1 uur marineren

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Zo maak je de kruidige pastinaak:

– Kook water in de pan.

– Schil de pastinaak en snijd ze in de lengte doormidden en daarna het dikke gedeelte nog een keer doormidden.

– Kook de pastinaak ongeveer 4-5 minuten totdat ze net zacht beginnen te worden.

– Voor de marinade meng je de olijfolie, kurkuma, venkelzaadjes, komijnzaadjes, chilipoeder en zeezout in een grote schaal.

– Voeg daar de pastinaak aan toe, schep het geheel goed om en laat een uur marineren.

– Laat de pastinaak goed uitlekken boven de schaal voordat je deze op de barbecue legt. Bak de pastinaak 5 minuten aan iedere kant tot ze zacht en lichtgeroosterd zijn.

– Serveer ze met wat marinade, versgemalen zwarte peper, zeezout. Top het af met de muntblaadjes en de citroenpartjes.

 

Variatietip:

– Eigenlijk kun je elke groente hiervoor uitkiezen die je wilt.

– Je kunt de verse groene kruiden gebruiken die jij lekker vindt.

 

Bron: Boek ‘Tijd voor een barbecue’

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Borrelbrood

Wil je een avond lekker thuis borrelen? Dan mag dit brood niet ontbreken!

Lees meer

Bulgur pompoen salade

Het is weer herfst, dus tijd voor pompoen! En heb jij ooit van bulgur gehoord of het geproefd? Het is de moeite waard om deze nootachtige graansoort te combineren met pompoen.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Bankdrukken

Bankdrukken is een erg populaire oefening onder krachtsporters. In deze blog leren we je alle basistechnieken, zodat je op een veilig en effectieve manier kunt leren bankdrukken.

Lees meer

Appeltaart havermout

Met de geur van appeltaart is iedereen wel bekend, alleen is dit iets wat je niet iedere dag kunt laten terugkomen in je eetpatroon. Met dit ‘Appeltaart Havermout’ ontbijtrecept kan dat wel een stuk vaker.

Lees meer

Bloemkoolsoep

Met deze iets wat romige bloemkoolsoep heb jij een perfect voorgerecht of een heerlijk tussendoortje.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Microvoedingsstoffen

Voor een goed functionerend lichaam, voor spierherstel en voor de groei hebben mensen voedingsstoffen nodig.

Lees meer

Koningsrecept: Gevulde paprika

Het is bijna Koningsdag, daar hoort natuurlijk ook een oranje recept bij!

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer

Havermoutpap met banaan, kokos en pindakaas

Begin de dag met een gezond en stevig ontbijt. Maak daarom dit recept met als hoofdingrediënten havermout, banaan, kokos en pindakaas. Havermout geeft je een verzadigd gevoel waardoor je de ochtend goed kan doorkomen.

Lees meer

Krokante zalm uit de oven

Vandaag is het Goede Vrijdag en dat betekend voor sommige dat er geen vlees op tafel komt vanavond.

Lees meer
Contact Plan intake