Het derde en laatste deel van de serie ‘Groente op de BBQ’, de Siciliaanse gegrilde groentesalade met bloemkool en aubergine. Hiervoor heb je de barbecue wel al eerder nodig om het gerecht te maken. Nadat de groente op de barbecue zijn geweest moet je het gerecht nog even afmaken met de dressing. Bloemkool is één van de meest gegeten groentes in Nederland. We kennen allemaal de witte variant maar wist je dat ze er ook zijn in het groen, oranje en paars?

Voedingswaarden per persoon:

  •   274 kcal
  •   14 gr koolhydraten
  •   4 gr eiwitten
  •   20 gr vet
  •   6 gr vezels
  •   <1 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 1 aubergine

– 1 mini bloemkool of een halve kleine bloemkool

– 10 ml olijfolie

– zout en peper

 

Dressing:

– 60 ml olijfolie

– 20 ml rode wijnazijn

– 1 teentje knoflook

– handvol munt

– handvol bladpeterselie

– handvol basilicum

– 1 volle el kleine zoute kappertjes

– 20 gram rozijnen

 

Benodigdheden:

– snijplank

– 2 grote mengkommen

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Zo maak je de Siciliaanse salade:

– Hak alle groene kruiden in grove stukjes.

– Voeg alle ingrediënten samen voor de dressing in de grote mengkom.

– Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik en breek de bloemkool in hapklare kleine roosjes.

– Meng in de andere grote mengkom de groente met de olijfolie, zout en peper.

– Bak de groente 8-10 minuten aan één kant en daarna de andere kant nog 5 minuten, totdat ze gaar zijn en een beetje zacht.

– Voeg de groente toe aan de andere grote mengkom met de dressing.

– Roer goed door en serveer.

 

Variatietip:

– Wil je iets meer pit? Voeg er een klein stukje Spaanse rode peper aan toe.

– Eigenlijk kun je elke groente hiervoor uitkiezen die je wilt.

– Je kunt de verse groene kruiden gebruiken die jij lekker vindt.

 

Bron: Boek ‘Tijd voor een barbecue’

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Borrelbrood

Wil je een avond lekker thuis borrelen? Dan mag dit brood niet ontbreken!

Lees meer

Bulgur pompoen salade

Het is weer herfst, dus tijd voor pompoen! En heb jij ooit van bulgur gehoord of het geproefd? Het is de moeite waard om deze nootachtige graansoort te combineren met pompoen.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Bankdrukken

Bankdrukken is een erg populaire oefening onder krachtsporters. In deze blog leren we je alle basistechnieken, zodat je op een veilig en effectieve manier kunt leren bankdrukken.

Lees meer

Appeltaart havermout

Met de geur van appeltaart is iedereen wel bekend, alleen is dit iets wat je niet iedere dag kunt laten terugkomen in je eetpatroon. Met dit ‘Appeltaart Havermout’ ontbijtrecept kan dat wel een stuk vaker.

Lees meer

Bloemkoolsoep

Met deze iets wat romige bloemkoolsoep heb jij een perfect voorgerecht of een heerlijk tussendoortje.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Microvoedingsstoffen

Voor een goed functionerend lichaam, voor spierherstel en voor de groei hebben mensen voedingsstoffen nodig.

Lees meer

Koningsrecept: Gevulde paprika

Het is bijna Koningsdag, daar hoort natuurlijk ook een oranje recept bij!

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer

Havermoutpap met banaan, kokos en pindakaas

Begin de dag met een gezond en stevig ontbijt. Maak daarom dit recept met als hoofdingrediënten havermout, banaan, kokos en pindakaas. Havermout geeft je een verzadigd gevoel waardoor je de ochtend goed kan doorkomen.

Lees meer

Krokante zalm uit de oven

Vandaag is het Goede Vrijdag en dat betekend voor sommige dat er geen vlees op tafel komt vanavond.

Lees meer
Contact Plan intake