Het derde en laatste deel van de serie ‘Groente op de BBQ’, de Siciliaanse gegrilde groentesalade met bloemkool en aubergine. Hiervoor heb je de barbecue wel al eerder nodig om het gerecht te maken. Nadat de groente op de barbecue zijn geweest moet je het gerecht nog even afmaken met de dressing. Bloemkool is één van de meest gegeten groentes in Nederland. We kennen allemaal de witte variant maar wist je dat ze er ook zijn in het groen, oranje en paars?

Voedingswaarden per persoon:

  •   274 kcal
  •   14 gr koolhydraten
  •   4 gr eiwitten
  •   20 gr vet
  •   6 gr vezels
  •   <1 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 1 aubergine

– 1 mini bloemkool of een halve kleine bloemkool

– 10 ml olijfolie

– zout en peper

 

Dressing:

– 60 ml olijfolie

– 20 ml rode wijnazijn

– 1 teentje knoflook

– handvol munt

– handvol bladpeterselie

– handvol basilicum

– 1 volle el kleine zoute kappertjes

– 20 gram rozijnen

 

Benodigdheden:

– snijplank

– 2 grote mengkommen

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Zo maak je de Siciliaanse salade:

– Hak alle groene kruiden in grove stukjes.

– Voeg alle ingrediënten samen voor de dressing in de grote mengkom.

– Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik en breek de bloemkool in hapklare kleine roosjes.

– Meng in de andere grote mengkom de groente met de olijfolie, zout en peper.

– Bak de groente 8-10 minuten aan één kant en daarna de andere kant nog 5 minuten, totdat ze gaar zijn en een beetje zacht.

– Voeg de groente toe aan de andere grote mengkom met de dressing.

– Roer goed door en serveer.

 

Variatietip:

– Wil je iets meer pit? Voeg er een klein stukje Spaanse rode peper aan toe.

– Eigenlijk kun je elke groente hiervoor uitkiezen die je wilt.

– Je kunt de verse groene kruiden gebruiken die jij lekker vindt.

 

Bron: Boek ‘Tijd voor een barbecue’

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Gewichtsschommelingen

Herken je dit ook? Je hebt heel de week fanatiek gesport en op je voeding gelet. Voordat je op de weegschaal stapt ben je er van overtuigd dat je lichaamsgewicht lager is dan de vorige keer, maar dan… toch niet…

Lees meer

Groente op de BBQ deel 3: Siciliaanse salade

Het derde en laatste deel van de serie ‘Groente op de BBQ’, de Siciliaanse gegrilde groentesalade met bloemkool en aubergine. Hiervoor heb je de barbecue wel al eerder nodig om het gerecht te maken.

Lees meer

Groente op de BBQ deel 2: Kruidige pastinaak

In de serie groente op de barbecue zijn we aangekomen bij het tweede deel. In dit recept speelt pastinaak de hoofdrol met een Oosters tintje.

Lees meer

Groente op de BBQ deel 1: Gegrilde venkel met kruidendressing

De zomer is weer in volle gang en daarbij komen ook de nodige barbecues voorbij. Merk je dat je tijdens die barbecues veel meer vlees en veel minder groente eet dan dat je normaal zou doen?

Lees meer

Eiwraps met rode biet en geitenkaas

Een gekookt ei of een spiegel ei, dat kennen we natuurlijk allemaal. Maar heb je er wel eens een wrap van gemaakt? Deze gezonde eiwraps met rode biet en geitenkaas is een keer wat anders voor je lunch.

Lees meer

Mexicaanse ‘Salad in a jar’

Deze zomerse Mexiaanse variant zorgt voor een gezonde lunch die ook nog eens goed vult door de bonen die je eraan toevoegt. Zo heb je genoeg energie voor weer een middag werken.

Lees meer

Koningsrecept: Gevulde paprika

Het is bijna Koningsdag, daar hoort natuurlijk ook een oranje recept bij!

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Havermoutpap met banaan, kokos en pindakaas

Begin de dag met een gezond en stevig ontbijt. Maak daarom dit recept met als hoofdingrediënten havermout, banaan, kokos en pindakaas. Havermout geeft je een verzadigd gevoel waardoor je de ochtend goed kan doorkomen.

Lees meer

Microvoedingsstoffen

Voor een goed functionerend lichaam, voor spierherstel en voor de groei hebben mensen voedingsstoffen nodig.

Lees meer

Krokante zalm uit de oven

Vandaag is het Goede Vrijdag en dat betekend voor sommige dat er geen vlees op tafel komt vanavond.

Lees meer
Contact Plan intake