De zomer is weer in volle gang en daarbij komen ook de nodige barbecues voorbij. Merk je dat je tijdens die barbecues veel meer vlees en veel minder groente eet dan dat je normaal zou doen? Wij gaan je daarbij helpen! We hebben drie lekkere groentegerechten voor op de barbecue. In deel 1: Gegrilde venkel met kruidendressing. Venkel heeft een verrassende en beetje anijsachtige smaak. Daar moet je van houden, maar over smaak valt niet te twisten. In de kruidendressing kun je je eigen favoriete verse kruiden doen. Wij hebben gekozen voor peterselie en munt.

Voedingswaarden per persoon:

  • 188 kCal
  • 6 gr koolhydraten
  • 3 gr eiwitten
  • 15 gr vet
  • 5 gr vezels
  • 1 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 2 venkelknollen met het groene loof

– 1 teentje knoflook

– 30 ml olijfolie

– 20 ml rode wijnazijn

– 1 tl dijonmosterd

– snufje zeezout

– chilivlokken naar smaak

– 1 handvol bladpeterselie

– 1 handvol munt

 

Benodigdheden:

– snijplank

– middelgrote kom

 

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Zo maak je de gegrilde venkel met kruidendressing:

– Verwijder de groene loof en hak deze grof totdat je een kleine handvol hebt. Dit hebben we later nodig.

– De knol van de venkel snijd je in de lengte in plakken van een halve centimeter.

– Meng voor de dressing de olijfolie, knoflook, rode wijnazijn, dijonmosterd, zeezout, chilivlokken, bladpeterselie en munt door elkaar in de middelgrote kom.

– Bak de venkelplakken in ongeveer 4 minuten per kant goudbruin todat er mooie streepjes op komen.

– Leg de warme plakken op een schaal en schenk de dressing er over.

– Strooi als laatste de grof gehakte venkelloof erover.

 

Variatietip:

– Eigenlijk kun je elke groente hiervoor uitkiezen die je wilt.

– Je kunt de verse groene kruiden gebruiken die jij lekker vindt.

 

Bron: Boek ‘Tijd voor een barbecue’

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Gewichtsschommelingen

Herken je dit ook? Je hebt heel de week fanatiek gesport en op je voeding gelet. Voordat je op de weegschaal stapt ben je er van overtuigd dat je lichaamsgewicht lager is dan de vorige keer, maar dan… toch niet…

Lees meer

Groente op de BBQ deel 3: Siciliaanse salade

Het derde en laatste deel van de serie ‘Groente op de BBQ’, de Siciliaanse gegrilde groentesalade met bloemkool en aubergine. Hiervoor heb je de barbecue wel al eerder nodig om het gerecht te maken.

Lees meer

Groente op de BBQ deel 2: Kruidige pastinaak

In de serie groente op de barbecue zijn we aangekomen bij het tweede deel. In dit recept speelt pastinaak de hoofdrol met een Oosters tintje.

Lees meer

Groente op de BBQ deel 1: Gegrilde venkel met kruidendressing

De zomer is weer in volle gang en daarbij komen ook de nodige barbecues voorbij. Merk je dat je tijdens die barbecues veel meer vlees en veel minder groente eet dan dat je normaal zou doen?

Lees meer

Eiwraps met rode biet en geitenkaas

Een gekookt ei of een spiegel ei, dat kennen we natuurlijk allemaal. Maar heb je er wel eens een wrap van gemaakt? Deze gezonde eiwraps met rode biet en geitenkaas is een keer wat anders voor je lunch.

Lees meer

Mexicaanse ‘Salad in a jar’

Deze zomerse Mexiaanse variant zorgt voor een gezonde lunch die ook nog eens goed vult door de bonen die je eraan toevoegt. Zo heb je genoeg energie voor weer een middag werken.

Lees meer

Koningsrecept: Gevulde paprika

Het is bijna Koningsdag, daar hoort natuurlijk ook een oranje recept bij!

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Havermoutpap met banaan, kokos en pindakaas

Begin de dag met een gezond en stevig ontbijt. Maak daarom dit recept met als hoofdingrediënten havermout, banaan, kokos en pindakaas. Havermout geeft je een verzadigd gevoel waardoor je de ochtend goed kan doorkomen.

Lees meer

Microvoedingsstoffen

Voor een goed functionerend lichaam, voor spierherstel en voor de groei hebben mensen voedingsstoffen nodig.

Lees meer

Krokante zalm uit de oven

Vandaag is het Goede Vrijdag en dat betekend voor sommige dat er geen vlees op tafel komt vanavond.

Lees meer
Contact Plan intake