Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden. Supermakkelijk, alles in een schaal en de oven in. Voordat je gaat eten is de keuken alweer helemaal opgeruimd en kun je rustig genieten van je avondmaal!
Voedingswaarden per portie (250 gram):
- 542 kcal
- 19 gram vet
- 36 gram eiwit
- 51 gram koolhydraten
- 8 gram vezels
Ingrediënten 2 personen:
– 150 gram kipfilet
– 4 plakken hartige taart deeg
– 2 tl bami/nasikruiden
– 400 gram Chinese of Thaise groente
– 3 eieren
– 15 ml halfvolle melk
– Verse (halve) rode peper
Bereidingstijd: 15 minuten bereiden + 40 min wachten
Benodigdheden:
– Oven
– Quichevorm van ongeveer 24 cm doorsnede, maar kan ook een springvorm of ovenschaal zijn.
– Koekenpan
Zo maak je het:
– Oven verwarmen op 180 graden.
– Maak van het ontdooide deeg een bal, rol het uit en beleg hiermee de springvorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
– Bak de kip in blokjes bijna gaar in de pan en haal ze er weer uit.
– Hak de peper in kleine stukjes, met of zonder zaadjes en zaadlijsten.
– Verhit een beetje olie in de pan en bak de bami/nasikruiden samen met de peper. Voeg daarna de groente toe en bak 5 minuten mee. Doof het vuur en voeg de kipblokjes toe.
– Verdeel het mengsel over de bodem in de springvorm. Giet de geklopte eieren eroverheen.
– Bak de taart 20 minuten op 180 graden. Daarna 15 minuten op 150 graden.
Variatietip:
– Je kunt variëren met de soort groente.
– Wil je geen vlees, dan kun je ook bijvoorbeeld noten, kaas of tofu gebruiken.
Bron: Boek: Project gezond