Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden. Supermakkelijk, alles in een schaal en de oven in. Voordat je gaat eten is de keuken alweer helemaal opgeruimd en kun je rustig genieten van je avondmaal!

Voedingswaarden per portie (250 gram):

  •  542 kcal
  •  19 gram vet
  •  36 gram eiwit
  •  51 gram koolhydraten
  •  8 gram vezels

 

Ingrediënten 2 personen:
– 150 gram kipfilet
– 4 plakken hartige taart deeg
– 2 tl bami/nasikruiden
– 400 gram Chinese of Thaise groente
– 3 eieren
– 15 ml halfvolle melk
– Verse (halve) rode peper

 

Bereidingstijd: 15 minuten bereiden + 40 min wachten

 

Benodigdheden:
– Oven
– Quichevorm van ongeveer 24 cm doorsnede, maar kan ook een springvorm of ovenschaal zijn.
– Koekenpan

 

Zo maak je het:
– Oven verwarmen op 180 graden.
– Maak van het ontdooide deeg een bal, rol het uit en beleg hiermee de springvorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
– Bak de kip in blokjes bijna gaar in de pan en haal ze er weer uit.
– Hak de peper in kleine stukjes, met of zonder zaadjes en zaadlijsten.
– Verhit een beetje olie in de pan en bak de bami/nasikruiden samen met de peper. Voeg daarna de groente toe en bak 5 minuten mee. Doof het vuur en voeg de kipblokjes toe.
– Verdeel het mengsel over de bodem in de springvorm. Giet de geklopte eieren eroverheen.
– Bak de taart 20 minuten op 180 graden. Daarna 15 minuten op 150 graden.

 

Variatietip:
– Je kunt variëren met de soort groente.
– Wil je geen vlees, dan kun je ook bijvoorbeeld noten, kaas of tofu gebruiken.

Bron: Boek: Project gezond

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking