Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Super handig, maar vaak doe je daar dezelfde soort groente in. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier. Geniet van deze geroosterde paksoi!
Voedingswaarden per persoon:
- Kcal: 567
- Eiwit: 29
- Koolhydraten: 55
- Vet: 25
- Vezel: 3
Ingrediënten voor 4 personen:
– 250 gram zilvervliesrijst
– 400 gram kipfilet
– 1 el kerriepoeder
– 2 el rijstolie
– 1 teentje knoflook
– 1 rode ui
– 6 cherrytomaatjes
– 400 ml kokosmelk
– 2 hele paksoi kroppen
Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden:
– Wok
– Grillpan
Zo maak je het:
– Kook de rijst gaar.
– Snijd de kip in middelgrote repen. Wrijf deze in met kerriepoeder en een snufje zout.
– Bak de kip in 5 minuten gaar in 1 el rijstolie. Voeg daarna de knoflook en ui toe en bak even mee.
– Snijd de tomaatjes in stukjes, voeg deze samen met de kokosolie toe aan de kip en laat dit 10 minuten zacht sudderen.
– Laat de grillpan heet worden. Halveer de kroppen paksoi en bestrijk deze met 1 el rijstolie. Grill de paksoi 4-6 minuten met het snijvlak naar beneden.
– Serveer de rijst, kip en paksoi op een bord.
Smakelijk!
Bron: Boek: FitChef Family; gezond koken met het hele gezin