Kippenragout met champignons en rijst - Optimum Change

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten. Met deze heerlijke ragout eet je zowel lekker als heel gezond! Lekker eten hoeft namelijk niet altijd gepaard te gaan met sauzen, vet of een ongezonde maaltijd.

Ga lekker aan de slag en geniet van dit gezonde gerecht!

Voedingswaarden per portie:

  • 363 kcal
  • 38 gr koolhydraten
  • 37.4 gr eiwitten
  • 5.9 gr vet
  • 4.5 gr vezels
  • 0.7 gr zout

Ingrediënten 4 personen:

  • 400 gr kipfilet
  • 2 el bloem
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr champignons
  • 200 ml kookroom light
  • 1 el mosterd
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl paprikapoeder
  • Snufje peper en zout
  • Verse bieslook
  • 400 gr zilvervliesrijst (ongekookt)

Zo maak je de ragout met rijst:

  • Kook water voor de rijst.
  • Snijd de ui, knoflook en kipfilet in kleine stukjes.
  • Doe de kipfilet samen met de bloem, peper, zout in een bak en schep dit om.
  • Bak de ui en knoflook in een wokpan/ hapjespan voor 2minuten. Voeg daarna de kip toe en bak de kip op hoog vuur bruin.
  • Snijd de champignons in reepjes en bak dit mee met de kip.
  • Kook ondertussen de rijst volgens verpakking.
  • Doe de kookroom, mosterd, paprikapoeder en kerrie in de wokpan. Breng eventueel op smaak met extra peper, zout of kruiden. Blijf dus goed proeven!
  • Laat de ragout een paar minuten op laag vuur pruttelen.
  • Maak een ragoutbakje van de rijst en schep de ragout in het rijstbakje.
  • Strooi uiteindelijk de verse bieslook over de ragout.

Eet smakelijk!

Variatietip:

Maak een lekkere salade bij de ragout:

  • Salade: veldsla, feta, tomaat, komkommer, geraspte wortel, walnoten, hazelnoot en een lekkere balsamico vinaigrette.

Bron: De website van buuf-buuf.nl

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Zalmquiche met tuinbonen

Deze vullende zomerse quiche doet het heel goed als bijgerecht voor de BBQ. Gemakkelijk vooraf te maken en zowel warm als koud te nuttigen.

Lees meer

Pasta met zalm

Een makkelijk en snel gerecht en de kinderen zullen fan zijn! Pasta met zalm en er zitten ook nog eens genoeg groente in, dus genoeg voedingsstoffen.

Lees meer

Smoothie-pakketten

Geen tijd of zin om iets gezonds klaar te maken? Deze smoothie-pakketten gaan je daarbij helpen! Alle producten in de juiste verhoudingen en in een handomdraai klaar.

Lees meer

Gevulde courgette met ansjovis

Op ‘Eat your Vegetables Day’ posten we uiteraard een gerecht met groente in de hoofdrol. In de vulling kun je de groente doen die jij lekker vindt.

Lees meer

Bonenschotel

Deze goed gevulde bonenschotel is echt een goede bodem. Boordevol vitamines, mineralen en vooral vezels! De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels is vaak lastig te halen, dus deze maaltijd draagt daar een heel goed steentje aan bij.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Microvoedingsstoffen

Voor een goed functionerend lichaam, voor spierherstel en voor de groei hebben mensen voedingsstoffen nodig.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer
contact Gratis kennismaking