Het is bijna Koningsdag, daar hoort natuurlijk ook een oranje recept bij!
Wat dacht je van een kroontje van gevulde oranje paprika? Super lekker, gezond en makkelijk te variëren. Je kan het vullen met groenten, maar ook met gehakt, couscous of rijst.
Hierbij een voorbeeld gevuld met gehakt en rijst voor 6 personen.

Ingrediënten:

6 oranje paprika’s
Olijfolie
1,5 eetlepel oregano
1 kleine ui
500 gr mager gehakt
1 liter gezeefde tomaten
200 gr rijst
1 laurierblaadje
1 liter water

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 tot 200 °C.

Snijd de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Bewaar de bovenkant.

Giet wat olijfolie in een pan en verwarm op een matig vuur. Stoof de uien aan en doe het gehakt erbij. Bak het gehakt tot het bruin ziet.

Giet er de gezeefde tomaten en 1 liter water bij. Kruid met zout en peper (naar smaak), de oregano en het laurierblad.

Doe de rijst erbij en roer goed. Als je ziet dat de vulling te vast is, doe je er nog wat water bij. Laat 15 minuten koken en roer regelmatig om, zodat de rijst niet aan de bodem blijft plakken. Draai het vuur uit en laat 5 minuten rusten.

Vul de paprika’s met de gehaktvulling, en dek de paprika af met het kroontje! Leg de paprika’s in een ovenschaal. Kruid met een snufje oregano, peper en zout. Zet de schotel 45 minuten in de oven. Smakelijk eten!

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Gewichtsschommelingen

Herken je dit ook? Je hebt heel de week fanatiek gesport en op je voeding gelet. Voordat je op de weegschaal stapt ben je er van overtuigd dat je lichaamsgewicht lager is dan de vorige keer, maar dan… toch niet…

Lees meer

Groente op de BBQ deel 3: Siciliaanse salade

Het derde en laatste deel van de serie ‘Groente op de BBQ’, de Siciliaanse gegrilde groentesalade met bloemkool en aubergine. Hiervoor heb je de barbecue wel al eerder nodig om het gerecht te maken.

Lees meer

Groente op de BBQ deel 2: Kruidige pastinaak

In de serie groente op de barbecue zijn we aangekomen bij het tweede deel. In dit recept speelt pastinaak de hoofdrol met een Oosters tintje.

Lees meer

Groente op de BBQ deel 1: Gegrilde venkel met kruidendressing

De zomer is weer in volle gang en daarbij komen ook de nodige barbecues voorbij. Merk je dat je tijdens die barbecues veel meer vlees en veel minder groente eet dan dat je normaal zou doen?

Lees meer

Eiwraps met rode biet en geitenkaas

Een gekookt ei of een spiegel ei, dat kennen we natuurlijk allemaal. Maar heb je er wel eens een wrap van gemaakt? Deze gezonde eiwraps met rode biet en geitenkaas is een keer wat anders voor je lunch.

Lees meer

Mexicaanse ‘Salad in a jar’

Deze zomerse Mexiaanse variant zorgt voor een gezonde lunch die ook nog eens goed vult door de bonen die je eraan toevoegt. Zo heb je genoeg energie voor weer een middag werken.

Lees meer

Koningsrecept: Gevulde paprika

Het is bijna Koningsdag, daar hoort natuurlijk ook een oranje recept bij!

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Havermoutpap met banaan, kokos en pindakaas

Begin de dag met een gezond en stevig ontbijt. Maak daarom dit recept met als hoofdingrediënten havermout, banaan, kokos en pindakaas. Havermout geeft je een verzadigd gevoel waardoor je de ochtend goed kan doorkomen.

Lees meer

Microvoedingsstoffen

Voor een goed functionerend lichaam, voor spierherstel en voor de groei hebben mensen voedingsstoffen nodig.

Lees meer

Krokante zalm uit de oven

Vandaag is het Goede Vrijdag en dat betekend voor sommige dat er geen vlees op tafel komt vanavond.

Lees meer
Contact Plan intake