Het is bijna Koningsdag, daar hoort natuurlijk ook een oranje recept bij!
Wat dacht je van een kroontje van gevulde oranje paprika? Super lekker, gezond en makkelijk te variëren. Je kan het vullen met groenten, maar ook met gehakt, couscous of rijst.
Hierbij een voorbeeld gevuld met gehakt en rijst voor 6 personen.

Ingrediënten:

6 oranje paprika’s
Olijfolie
1,5 eetlepel oregano
1 kleine ui
500 gr mager gehakt
1 liter gezeefde tomaten
200 gr rijst
1 laurierblaadje
1 liter water

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 tot 200 °C.

Snijd de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Bewaar de bovenkant.

Giet wat olijfolie in een pan en verwarm op een matig vuur. Stoof de uien aan en doe het gehakt erbij. Bak het gehakt tot het bruin ziet.

Giet er de gezeefde tomaten en 1 liter water bij. Kruid met zout en peper (naar smaak), de oregano en het laurierblad.

Doe de rijst erbij en roer goed. Als je ziet dat de vulling te vast is, doe je er nog wat water bij. Laat 15 minuten koken en roer regelmatig om, zodat de rijst niet aan de bodem blijft plakken. Draai het vuur uit en laat 5 minuten rusten.

Vul de paprika’s met de gehaktvulling, en dek de paprika af met het kroontje! Leg de paprika’s in een ovenschaal. Kruid met een snufje oregano, peper en zout. Zet de schotel 45 minuten in de oven. Smakelijk eten!

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Pareto-principe

Het Pareto-principe wordt ook wel de 80-20 regel genoemd. Het is een algemene regel en de cijfers moeten niet te letterlijk genomen worden, maar het idee is dat een klein deel van onze inspanning zorgt voor een groot deel van de uitkomsten.

Lees meer

Gezonde dips deel 2

Op een heerlijke zomeravond of tijdens een donkere koude avond lekker met vrienden rond de tafel met een gigantische borrelplank, heerlijk toch! Maak de borrelplank helemaal compleet door je eigen gezondere versie te maken van de dips.

Lees meer

Resultaat gaat met vallen en opstaan

Een verandering heeft de grootste kans van slagen wanneer deze 6 maanden lang is volgehouden. De kans dat je in deze tijd een terugval gaat krijgen is dan ook erg groot. Het is dus goed om van tevoren te realiseren dat er een terugval gaat komen.

Lees meer

Gezonde dips deel 1

Hoe lekker is het om tijdens een gezellig moment met vrienden een heerlijke borrelplank op tafel te zetten? Dat is toch vaak wat je wil! Maak de borrelplank helemaal compleet door je eigen gezondere versie te maken van de dips.

Lees meer

Zelfgemaakte pindakaas

Pindakaas! Een welbekende Nederlandse lekkernij voor op je boterham, als topping op je havermout of voor in onze pindakoekjes! Het wordt in eindeloos veel gerechten gebruikt en je vindt het in bijna ieder huishouden wel terug.

Lees meer

Italiaans borrelbrood

Dit smeuïge Italiaanse borrelbrood is eenvoudig te bereiden. Het is heerlijk in combinatie met een soepje, een dip of zo uit het vuistje! Dus verwen jezelf en je vrienden met dit smaakvolle Italiaanse borrelbrood.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer

Koningsrecept: Gevulde paprika

Het is bijna Koningsdag, daar hoort natuurlijk ook een oranje recept bij!

Lees meer

Herfst groenten en fruit

Het is herfst! Dat betekent dat het sneller donker wordt, meer gaat regenen en het langzaam ook wat kouder wordt.

Lees meer

Krokante zalm uit de oven

Vandaag is het Goede Vrijdag en dat betekend voor sommige dat er geen vlees op tafel komt vanavond.

Lees meer

Heldere paddenstoelensoep

Soepen zijn een ideale maaltijd om je maag goed te vullen met een warme maaltijd zonder daarbij al te veel calorieën binnen te krijgen.

Lees meer

Vitamine D

Je hoort vaak dat het slim is om in de herfst en winter vitamine D supplementen te nemen. Maar waarom dan? En is het wel echt nodig? Vitamine D is een van de weinige vitamines die een lichaam zelf kan aanmaken.

Lees meer