Vandaag is het Goede Vrijdag en dat betekend voor sommige dat er geen vlees op tafel komt vanavond. Dit is geen ramp want wij hebben een heerlijk zalmrecept dat zich uitstekend leent voor vanavond bij een lekkere frisse salade.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zalmmoten met huid
  • Rasp en sap van een halve citroen
  • 80 gr hazelnoten
  • 1 el sesamzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijn
  • 1 tl venkelzaad
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Tahini yoghurt

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el Tahin
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van een halve citroen

Voedingswaarde per persoon

  • Kcal 641
  • Koolhydraten 5,3g
  • Eiwit 37,3g
  • Vet 52,7g
  • Vezels 3,2g

Zo maak je het (bereidingstijd 25min)

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht). Rooster de hazelnoten met het sesamzaad, het korianderzaad, de komijn, het venkelzaad en het karwijzaad kort in een droge koekenpan. Stamp het samen met wat zout in een vijzel (of gebruik een keukenmachine). Het is lekker als je nog wat grove stukjes behoudt dus stamp het niet te fijn. Leg de zalmmoot met de huidkant naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier. Breng de zalm op smaak met peper, het sap en de rasp (citroen eerst wassen) van een halve citroen. Verdeel de gestampte noten en kruiden over de zalm. Zorg ervoor dat de hele zalm goed bedekt is. Besprenkel de zalm met een klein beetje olijfolie en schuif de bakplaat in de oven. Bak de zalm in ongeveer 12 – 15 minuten gaar in de oven. De zalm is klaar als deze glazig ziet. Is het vocht dat er uitkomt wit, dan is hij eigenlijk al te ver. Meng de yoghurt met de Tahin, een geperst teentje knoflook en het sap van een halve citroen. Serveer de zalm met de yoghurt en een frisse salade. De huid eet je niet op, want deze wordt een beetje nat. Maar je kunt de zalm heel gemakkelijk van de huid afschrapen. Smakelijk!

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Gewichtsschommelingen

Herken je dit ook? Je hebt heel de week fanatiek gesport en op je voeding gelet. Voordat je op de weegschaal stapt ben je er van overtuigd dat je lichaamsgewicht lager is dan de vorige keer, maar dan… toch niet…

Lees meer

Groente op de BBQ deel 3: Siciliaanse salade

Het derde en laatste deel van de serie ‘Groente op de BBQ’, de Siciliaanse gegrilde groentesalade met bloemkool en aubergine. Hiervoor heb je de barbecue wel al eerder nodig om het gerecht te maken.

Lees meer

Groente op de BBQ deel 2: Kruidige pastinaak

In de serie groente op de barbecue zijn we aangekomen bij het tweede deel. In dit recept speelt pastinaak de hoofdrol met een Oosters tintje.

Lees meer

Groente op de BBQ deel 1: Gegrilde venkel met kruidendressing

De zomer is weer in volle gang en daarbij komen ook de nodige barbecues voorbij. Merk je dat je tijdens die barbecues veel meer vlees en veel minder groente eet dan dat je normaal zou doen?

Lees meer

Eiwraps met rode biet en geitenkaas

Een gekookt ei of een spiegel ei, dat kennen we natuurlijk allemaal. Maar heb je er wel eens een wrap van gemaakt? Deze gezonde eiwraps met rode biet en geitenkaas is een keer wat anders voor je lunch.

Lees meer

Mexicaanse ‘Salad in a jar’

Deze zomerse Mexiaanse variant zorgt voor een gezonde lunch die ook nog eens goed vult door de bonen die je eraan toevoegt. Zo heb je genoeg energie voor weer een middag werken.

Lees meer

Koningsrecept: Gevulde paprika

Het is bijna Koningsdag, daar hoort natuurlijk ook een oranje recept bij!

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Havermoutpap met banaan, kokos en pindakaas

Begin de dag met een gezond en stevig ontbijt. Maak daarom dit recept met als hoofdingrediënten havermout, banaan, kokos en pindakaas. Havermout geeft je een verzadigd gevoel waardoor je de ochtend goed kan doorkomen.

Lees meer

Microvoedingsstoffen

Voor een goed functionerend lichaam, voor spierherstel en voor de groei hebben mensen voedingsstoffen nodig.

Lees meer

Krokante zalm uit de oven

Vandaag is het Goede Vrijdag en dat betekend voor sommige dat er geen vlees op tafel komt vanavond.

Lees meer
Contact Plan intake