Vandaag is het Goede Vrijdag en dat betekend voor sommige dat er geen vlees op tafel komt vanavond. Dit is geen ramp want wij hebben een heerlijk zalmrecept dat zich uitstekend leent voor vanavond bij een lekkere frisse salade.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zalmmoten met huid
  • Rasp en sap van een halve citroen
  • 80 gr hazelnoten
  • 1 el sesamzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijn
  • 1 tl venkelzaad
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Tahini yoghurt

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el Tahin
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van een halve citroen

Voedingswaarde per persoon

  • Kcal 641
  • Koolhydraten 5,3g
  • Eiwit 37,3g
  • Vet 52,7g
  • Vezels 3,2g

Zo maak je het (bereidingstijd 25min)

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht). Rooster de hazelnoten met het sesamzaad, het korianderzaad, de komijn, het venkelzaad en het karwijzaad kort in een droge koekenpan. Stamp het samen met wat zout in een vijzel (of gebruik een keukenmachine). Het is lekker als je nog wat grove stukjes behoudt dus stamp het niet te fijn. Leg de zalmmoot met de huidkant naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier. Breng de zalm op smaak met peper, het sap en de rasp (citroen eerst wassen) van een halve citroen. Verdeel de gestampte noten en kruiden over de zalm. Zorg ervoor dat de hele zalm goed bedekt is. Besprenkel de zalm met een klein beetje olijfolie en schuif de bakplaat in de oven. Bak de zalm in ongeveer 12 – 15 minuten gaar in de oven. De zalm is klaar als deze glazig ziet. Is het vocht dat er uitkomt wit, dan is hij eigenlijk al te ver. Meng de yoghurt met de Tahin, een geperst teentje knoflook en het sap van een halve citroen. Serveer de zalm met de yoghurt en een frisse salade. De huid eet je niet op, want deze wordt een beetje nat. Maar je kunt de zalm heel gemakkelijk van de huid afschrapen. Smakelijk!

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Shakshuka

Dit heerlijke gerecht geeft jouw gezonde voedingspatroon en sixpack een boost! Het bevat namelijk weinig koolhydraten, veel eiwitten en met de extra groente aanvullingen voorzie je jouw lichaam ook van voldoende vitamines en mineralen.

Lees meer

4 tips om je productiviteit te verhogen

Je hoort mensen vaak zeggen: “zaten er maar meer uren in een dag”. Herken jij jezelf daar ook in? Gelukkig kun je ook meer uren uit je dag halen als je effectief je tijd besteed. Wij hebben 4 handige tips voor je hoe je je productiviteit verhoogt zodat er meer tijd overblijft voor andere dingen!

Lees meer

Vegetarische risotto

De zon gaat weer schijnen en met de lente op komst is het weer tijd om heerlijke nieuwe gerechten te ontdekken in de keuken! Deze smaakvolle vegetarische risotto zit vol met diverse groene groenten en cashewnoten voor extra bite en smaak.

Lees meer

Bieten kokoskoekjes

Happy Valentine’s Day! Overlaad je geliefde met een hele doos vol met gezonde en smaakvolle bieten kokoskoekjes! En geloof ons, je bent zo klaar!

Lees meer

Pareto-principe

Het Pareto-principe wordt ook wel de 80-20 regel genoemd. Het is een algemene regel en de cijfers moeten niet te letterlijk genomen worden, maar het idee is dat een klein deel van onze inspanning zorgt voor een groot deel van de uitkomsten.

Lees meer

Gezonde dips deel 2

Op een heerlijke zomeravond of tijdens een donkere koude avond lekker met vrienden rond de tafel met een gigantische borrelplank, heerlijk toch! Maak de borrelplank helemaal compleet door je eigen gezondere versie te maken van de dips.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer

Koningsrecept: Gevulde paprika

Het is bijna Koningsdag, daar hoort natuurlijk ook een oranje recept bij!

Lees meer

Krokante zalm uit de oven

Vandaag is het Goede Vrijdag en dat betekend voor sommige dat er geen vlees op tafel komt vanavond.

Lees meer

Keuze stress?! Te druk?!

Heb jij ook wel eens moeite met het maken van keuzes?

Lees meer

Microvoedingsstoffen

Voor een goed functionerend lichaam, voor spierherstel en voor de groei hebben mensen voedingsstoffen nodig.

Lees meer

Herfst groenten en fruit

Het is herfst! Dat betekent dat het sneller donker wordt, meer gaat regenen en het langzaam ook wat kouder wordt.

Lees meer