Vandaag is het Goede Vrijdag en dat betekend voor sommige dat er geen vlees op tafel komt vanavond. Dit is geen ramp want wij hebben een heerlijk zalmrecept dat zich uitstekend leent voor vanavond bij een lekkere frisse salade.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zalmmoten met huid
  • Rasp en sap van een halve citroen
  • 80 gr hazelnoten
  • 1 el sesamzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijn
  • 1 tl venkelzaad
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Tahini yoghurt

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el Tahin
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van een halve citroen

Voedingswaarde per persoon

  • Kcal 641
  • Koolhydraten 5,3g
  • Eiwit 37,3g
  • Vet 52,7g
  • Vezels 3,2g

Zo maak je het (bereidingstijd 25min)

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht). Rooster de hazelnoten met het sesamzaad, het korianderzaad, de komijn, het venkelzaad en het karwijzaad kort in een droge koekenpan. Stamp het samen met wat zout in een vijzel (of gebruik een keukenmachine). Het is lekker als je nog wat grove stukjes behoudt dus stamp het niet te fijn. Leg de zalmmoot met de huidkant naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier. Breng de zalm op smaak met peper, het sap en de rasp (citroen eerst wassen) van een halve citroen. Verdeel de gestampte noten en kruiden over de zalm. Zorg ervoor dat de hele zalm goed bedekt is. Besprenkel de zalm met een klein beetje olijfolie en schuif de bakplaat in de oven. Bak de zalm in ongeveer 12 – 15 minuten gaar in de oven. De zalm is klaar als deze glazig ziet. Is het vocht dat er uitkomt wit, dan is hij eigenlijk al te ver. Meng de yoghurt met de Tahin, een geperst teentje knoflook en het sap van een halve citroen. Serveer de zalm met de yoghurt en een frisse salade. De huid eet je niet op, want deze wordt een beetje nat. Maar je kunt de zalm heel gemakkelijk van de huid afschrapen. Smakelijk!

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Roerei ontbijt

Het is bijna Vaderdag en dan worden de papa’s in het zonnetje gezet. Met dit ontbijt zorg jij ervoor dat jouw papa de sterkste papa van Nederland blijft.

Lees meer

Couscoussalade met beef, spinazie en yoghurt

Volkoren couscous is hartstikke gezond en is een goede basis voor een gezonde maaltijd.

Lees meer

Courgettesoep

Maak het jezelf gemakkelijk met gezonde en simpele gerechten. Daarvoor is deze heerlijke courgettesoep perfect! In no-time heb jij een flinke pan soep gemaakt.

Lees meer

Mocktails

Wat is jouw favoriete ontspanningsmoment na een drukke werkweek? Een lekker drankje in de warme zon? Dat verdien je zeker! En daarom hebben we speciaal voor jou een lekkere alcoholvrije cocktail, puur genot!

Lees meer

Hoe voorkom je snaaien?

We zijn inmiddels een paar weken verder in de ‘lockdown’: de eerste week was je nog supergemotiveerd om door te trainen en op je voeding te letten alleen nu begin je te merken dat het toch steeds lastiger wordt.

Lees meer

Koningsrecept: Gevulde paprika

Het is bijna Koningsdag, daar hoort natuurlijk ook een oranje recept bij!

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer

Havermoutpap met banaan, kokos en pindakaas

Begin de dag met een gezond en stevig ontbijt. Maak daarom dit recept met als hoofdingrediënten havermout, banaan, kokos en pindakaas. Havermout geeft je een verzadigd gevoel waardoor je de ochtend goed kan doorkomen.

Lees meer

Microvoedingsstoffen

Voor een goed functionerend lichaam, voor spierherstel en voor de groei hebben mensen voedingsstoffen nodig.

Lees meer

Krokante zalm uit de oven

Vandaag is het Goede Vrijdag en dat betekend voor sommige dat er geen vlees op tafel komt vanavond.

Lees meer

Keuze stress?! Te druk?!

Heb jij ook wel eens moeite met het maken van keuzes?

Lees meer
Contact Plan intake