Vind jij het lastig om een gezonde lunch mee te nemen naar je werk? In de ochtend geen zin hebben om iets te maken en in de middag op kantoor dan maar snel even iets te halen? Met deze ‘Salad in a jar’ is er geen excuus meer, want deze kun je de avond van tevoren al maken. Deze zomerse Mexicaanse variant zorgt voor een gezonde lunch die ook nog eens goed vult door de bonen die je eraan toevoegt. Zo heb je genoeg energie voor weer een middag werken. Bovendien is deze salade gemakkelijk mee te nemen en te bewaren in de koelkast op je werk.

Voedingswaarden per persoon:

  • 502 kCal
  • 34 gr koolhydraten
  • 14 gr eiwitten
  • 30 gr vet
  • 18 gr vezels
  • 0,8 gr zout

 

Ingrediënten voor 1 persoon:

Salade

– Halve rode ui

– Halve rode paprika

– Halve avocado

– Eén tomaat

– Hoeveelheid sla naar keuze

– 50 gram mais

– 50 gram kidneybonen

– 50 gram zwarte bonen

 

Dressing

– ¼ theelepel citroenrasp

– 1 theelepel sap van een citroen

– ½ theelepel dijonmosterd

– ½ theelepel knoflookpoeder

– 1 eetlepel extra vergine olijfolie

– snufje zout en peper

 

Benodigdheden:

– wekpot of een andere goed afsluitbare pot

– klein potje met deksel

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Zo maak je de Mexicaanse salad in a jar:

Salade

– Snijd de groente in kleine blokjes.

– Doe alle ingrediënten voor de salade in de wekpot.

 

Dressing

– Doe het citroensap, de rasp, de mosterd, olijfolie en knoflook in het kleine potje en voeg daarbij zout en peper toe.

– Deksel erop draaien en schudden.

 

Variatietip:

– Je kunt variëren in de soorten sla, bijvoorbeeld rucola, veldsla of botersla.

– Variatie in soorten groenten en bonen is mogelijk, bijvoorbeeld radijsjes of kikkererwten.

 

Bron: De website van jobat.be en het kookboek Salad in a jar.

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Gewichtsschommelingen

Herken je dit ook? Je hebt heel de week fanatiek gesport en op je voeding gelet. Voordat je op de weegschaal stapt ben je er van overtuigd dat je lichaamsgewicht lager is dan de vorige keer, maar dan… toch niet…

Lees meer

Groente op de BBQ deel 3: Siciliaanse salade

Het derde en laatste deel van de serie ‘Groente op de BBQ’, de Siciliaanse gegrilde groentesalade met bloemkool en aubergine. Hiervoor heb je de barbecue wel al eerder nodig om het gerecht te maken.

Lees meer

Groente op de BBQ deel 2: Kruidige pastinaak

In de serie groente op de barbecue zijn we aangekomen bij het tweede deel. In dit recept speelt pastinaak de hoofdrol met een Oosters tintje.

Lees meer

Groente op de BBQ deel 1: Gegrilde venkel met kruidendressing

De zomer is weer in volle gang en daarbij komen ook de nodige barbecues voorbij. Merk je dat je tijdens die barbecues veel meer vlees en veel minder groente eet dan dat je normaal zou doen?

Lees meer

Eiwraps met rode biet en geitenkaas

Een gekookt ei of een spiegel ei, dat kennen we natuurlijk allemaal. Maar heb je er wel eens een wrap van gemaakt? Deze gezonde eiwraps met rode biet en geitenkaas is een keer wat anders voor je lunch.

Lees meer

Mexicaanse ‘Salad in a jar’

Deze zomerse Mexiaanse variant zorgt voor een gezonde lunch die ook nog eens goed vult door de bonen die je eraan toevoegt. Zo heb je genoeg energie voor weer een middag werken.

Lees meer

Koningsrecept: Gevulde paprika

Het is bijna Koningsdag, daar hoort natuurlijk ook een oranje recept bij!

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Havermoutpap met banaan, kokos en pindakaas

Begin de dag met een gezond en stevig ontbijt. Maak daarom dit recept met als hoofdingrediënten havermout, banaan, kokos en pindakaas. Havermout geeft je een verzadigd gevoel waardoor je de ochtend goed kan doorkomen.

Lees meer

Microvoedingsstoffen

Voor een goed functionerend lichaam, voor spierherstel en voor de groei hebben mensen voedingsstoffen nodig.

Lees meer

Krokante zalm uit de oven

Vandaag is het Goede Vrijdag en dat betekend voor sommige dat er geen vlees op tafel komt vanavond.

Lees meer
Contact Plan intake