Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd. Door zijn neutrale smaak kan je er alle kanten mee op. In dit veganistische recept speelt paprika de hoofdrol, op smaak gemaakt door kruiden en amandelen.
Voedingswaarden per persoon:
- 408 kcal
- 12 gram vet
- 12 gram eiwit
- 60 gram koolhydraten
- 5 gram vezels
- 1,3 gram zout
Ingrediënten voor 4 personen:
– 300 gram orzo
– 600 ml groentebouillon
– 3 paprika’s (kleuren naar keuze)
– 1 ui
– 15 gram verse rozemarijn
– 2 el olijfolie
– 1 citroen, sap en geraspte schil
– Handje amandelschaafsel
– Handje verse basilicum
– Naar smaak zout en peper
Bereidingstijd: 10 minuten + 25 minuten oven
Benodigdheden:
– Grote ovenschaal
– Middelgrote kom
Zo maak je het:
– Zet de oven op 180 graden.
– Meng de orzo met de bouillon over een grote ovenschaal.
– Snijd de paprika’s in dunne reepjes, snipper de ui en hak de rozemarijn. Verdeel dit in een middelgrote kom met 1 eetlepel olie en peper/zout. Verdeel dit mengsel over de orzo in bouillon.
– Zet voor 25 minuten in de oven totdat de orzo gaar is.
– Rasp de citroen en pers het sap uit in de ovenschaal. Voeg de rasp, 1 eetlepel olie, peper en zout toe en roer het door elkaar.
– Strooi als laatste de basilicum en amandelschaafsel eroverheen.
Smakelijk!
Variatietip:
– Mocht je hem niet veganistisch willen eten. Dan kun je naar voorkeur vlees of kaas toevoegen. Bijvoorbeeld kipreepjes of gebrokkelde feta.
Bron: Boek: De snelle bakplaat