Orzo met paprika - Optimum Change

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd. Door zijn neutrale smaak kan je er alle kanten mee op. In dit veganistische recept speelt paprika de hoofdrol, op smaak gemaakt door kruiden en amandelen.

Voedingswaarden per persoon:

  • 408 kcal
  • 12 gram vet
  • 12 gram eiwit
  • 60 gram koolhydraten
  • 5 gram vezels
  • 1,3 gram zout

 

Ingrediënten voor 4 personen:
– 300 gram orzo
– 600 ml groentebouillon
– 3 paprika’s (kleuren naar keuze)
– 1 ui
– 15 gram verse rozemarijn
– 2 el olijfolie
– 1 citroen, sap en geraspte schil
– Handje amandelschaafsel
– Handje verse basilicum
– Naar smaak zout en peper

 

Bereidingstijd: 10 minuten + 25 minuten oven

 

Benodigdheden:
– Grote ovenschaal
– Middelgrote kom

 

Zo maak je het:
– Zet de oven op 180 graden.
– Meng de orzo met de bouillon over een grote ovenschaal.
– Snijd de paprika’s in dunne reepjes, snipper de ui en hak de rozemarijn. Verdeel dit in een middelgrote kom met 1 eetlepel olie en peper/zout. Verdeel dit mengsel over de orzo in bouillon.
– Zet voor 25 minuten in de oven totdat de orzo gaar is.
– Rasp de citroen en pers het sap uit in de ovenschaal. Voeg de rasp, 1 eetlepel olie, peper en zout toe en roer het door elkaar.
– Strooi als laatste de basilicum en amandelschaafsel eroverheen.

 

Smakelijk!

 

Variatietip:
– Mocht je hem niet veganistisch willen eten. Dan kun je naar voorkeur vlees of kaas toevoegen. Bijvoorbeeld kipreepjes of gebrokkelde feta.

 

Bron: Boek: De snelle bakplaat

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking