Risotto met champignon, spinazie en zongedroogde tomaat - Optimum Change

Met deze risotto zet je een hele lekkere maaltijd op tafel. Door de champignons en de zongedroogde tomaatjes heb je natuurlijke smaakmakers en zijn zout en peper bijna overbodig. Pas op en maak niet teveel, want het is erg machtig en lastig te bewaren om weer op te warmen.

Voedingswaarden per persoon:

  •  443 kcal
  •  62 gr koolhydraten
  •  23 gr eiwitten
  •  10 gr vet
  •  4 gr vezels
  •  2 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:
– 120 gram risottorijst
– 1 groente bouillonblokje
– 1 ui
– 1 knoflookteentje
– 250 gram (kastanje)champignons
– 300 gram spinazie
– 6 zongedroogde tomaten
– 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

 

Bereidingstijd: 40 minuten

 

Benodigdheden:
– Steelpannetje
– Hapjespan of braadpan
– Wok

 

Zo maak je het:
– Breng een halve liter water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
– Snijd de ui en knoflook fijn. Fruit deze samen met olie in de hapjespan.
– Bak de risottorijst 2 minuten mee. Voeg daarna een scheut bouillon toe. Voeg weer een scheut toe als de risotto bijna de bouillon heeft opgenomen.
– Snijd ondertussen de champignons en zongedroogde tomaatjes.
– Verhit in de wok olie en bak de champignons hierin. Als ze gaar zijn mag de spinazie en zongedroogde tomaatjes erbij.
– Als de risotto gaar is voeg je er de 50 gram Parmezaanse kaas bij.
– Daarna spatel je de champignons, spinazie en zongedroogde tomaatjes door de rijst.

 

Smakelijk!

 

Variatietip:
– Je kunt elk gewenste groente gebruiken die je wil. Pas wel op met de hoeveel vocht die de groente afgeeft, daardoor kan je risotto wat natter worden.

 

Bron: Boek: Project gezond

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Zalmquiche met tuinbonen

Deze vullende zomerse quiche doet het heel goed als bijgerecht voor de BBQ. Gemakkelijk vooraf te maken en zowel warm als koud te nuttigen.

Lees meer

Pasta met zalm

Een makkelijk en snel gerecht en de kinderen zullen fan zijn! Pasta met zalm en er zitten ook nog eens genoeg groente in, dus genoeg voedingsstoffen.

Lees meer

Smoothie-pakketten

Geen tijd of zin om iets gezonds klaar te maken? Deze smoothie-pakketten gaan je daarbij helpen! Alle producten in de juiste verhoudingen en in een handomdraai klaar.

Lees meer

Gevulde courgette met ansjovis

Op ‘Eat your Vegetables Day’ posten we uiteraard een gerecht met groente in de hoofdrol. In de vulling kun je de groente doen die jij lekker vindt.

Lees meer

Bonenschotel

Deze goed gevulde bonenschotel is echt een goede bodem. Boordevol vitamines, mineralen en vooral vezels! De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels is vaak lastig te halen, dus deze maaltijd draagt daar een heel goed steentje aan bij.

Lees meer

Waarom je ontbijt niet de belangrijkste maaltijd van de dag is

Moet je ontbijten om je motortje aan de gang te krijgen of is dit een fabeltje? Brenda Frunt van de VoedingsAcademie legt het je uit.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Microvoedingsstoffen

Voor een goed functionerend lichaam, voor spierherstel en voor de groei hebben mensen voedingsstoffen nodig.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer
contact Gratis kennismaking