Spitskool fermenteren - Optimum Change

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Voedingswaarden per portie (250 gram):

  • 145 kcal
  • 3 gram vet
  • 8 gram eiwit
  • 18 gram koolhydraten
  • 8 gram vezels
  • 4 gram zout

 

Ingrediënten 1 pot:
– 1 kg spitskool
– 15 gram dille
– 2 zure appels
– 20 gram fijn zeezout

 

Bereidingstijd: 20 minuten bereiden + 3 dagen wachten

 

Benodigdheden:
– Grote kom
– Grote (wek)pot
– Gaasdoek

 

Zo maak je het:
– Snijd de spitskool zo fijn mogelijk.
– Snijd de appel in hele fijne partjes.
– Hak de dille zeer fijn.
– Meng alle ingrediënten in een grote kom en laat 10 minuten staan tot het goed vochtig is.
– Schep het in een grote pot en druk het, niet te stevig, aan. Zorg dat de pot niet meer dan driekwart is gevuld.
– Zorg ervoor dat alle ingrediënten zich onder het vochtoppervlak bevinden. Dit kan met een diepvrieszakje met zoutwater.
– Doe de deksel er losjes op en dek dit af met een gaasdoek, zodat er geen vliegjes bij kunnen.
– Laat de pot op het aanrecht staan bij kamertemperatuur. Proef na 3 dagen of de kool naar smaak is.
– Vind je hem goed? Zet de pot dan in de koelkast om het fermentatieproces te stoppen.
– De kool is lekker in een volkoren wrap met gerookte zalm, radijs en komkommer. Super gezonde lunch!

 

Smakelijk!

 

Variatietip:
– Je kunt heel veel groentes en zelfs fruit of noten fermenten.

 

Bron: Boek: Verrot lekker

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Microvoedingsstoffen

Voor een goed functionerend lichaam, voor spierherstel en voor de groei hebben mensen voedingsstoffen nodig.

Lees meer
contact Gratis kennismaking