Stamppot kennen we allemaal wel, iets Hollanders qua eten dan dit is er bijna niet. Dat daarin aardappelen het hoofdbestanddeel is weten we ook, maar als je een keer iets anders wilt is dit recept een goede variatie. Er zijn namelijk nog andere producten die voor en smeuïge stamppot kunnen zorgen, namelijk knolselderij en pastinaak. Daarbij serveren we geen traditionele rookworst, maar een heerlijk stukje zalm. Deze vette vis is wel calorierijk, maar boordevol goede vetzuren.

Voedingswaarden per persoon:

  • 862 kcal
  • 35 gram vet
  • 67 gram eiwit
  • 60 gram koolhydraten
  • 18 gram vezels
  • 4 gram zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 1 kleine knolselderij

– 2 pastinaken

– 50 ml magere melk

– 2 zalmfilets à 200 gram per stuk

– 80 gram rucola

– 10 zongedroogde tomaatjes

– 1 eetlepel olie

– peper

– ½ theelepel nootmuskaat

 

Benodigdheden:

– grote steelpan

– koekenpan

 

Bereidingstijd: 35 minuten

 

Zo maak je de stamppot:

– Zet de grote steelpan met het water op.

– Schil de knolselderij en de pastinaak en snijd deze vervolgens in middelgrote blokjes.

– Kook deze in de steelpan in ongeveer 15 minuten gaar.

– Zet de koekenpan op en verhit hier de eetlepel olie in. Bak vervolgens de zalm zodat deze een krokant laagje krijgt, maar nog mooi roze en zacht is vanbinnen.

– Stamp de knolselderij en pastinaak fijn en voeg ondertussen de melk toe. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.

– Voeg vervolgens de rucola en de zongedroogde tomaatjes toe en roer deze er doorheen.

– Server de stamppot samen met de zalm.

 

Variatietip:

– Wil je het gerecht vegetarisch maken? Dan vervang je de zalm voor een gekookt ei.

– Houd je niet van tomaten? Dan kun je deze ook vervangen door bijvoorbeeld kappertjes.

 

Bron: Boek ‘Eet als een expert’.

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Bankdrukken

Bankdrukken is een erg populaire oefening onder krachtsporters. In deze blog leren we je alle basistechnieken, zodat je op een veilig en effectieve manier kunt leren bankdrukken.

Lees meer

Appeltaart havermout

Met de geur van appeltaart is iedereen wel bekend, alleen is dit iets wat je niet iedere dag kunt laten terugkomen in je eetpatroon. Met dit ‘Appeltaart Havermout’ ontbijtrecept kan dat wel een stuk vaker.

Lees meer

Bloemkoolsoep

Met deze iets wat romige bloemkoolsoep heb jij een perfect voorgerecht of een heerlijk tussendoortje.

Lees meer

Stamppot net even anders

Stamppot kennen we allemaal wel, iets Hollanders qua eten dan dit is er bijna niet. Dat daarin aardappelen het hoofdbestanddeel is weten we ook, maar als je een keer iets anders wil is dit recept een goede variatie.

Lees meer

Gezonde voeten

Let jij er wel eens op hoe gezond jouw voeten zijn?

Lees meer

Essentiële herstelfactoren van progressie maken: slaap, stressmanagement en voeding!

Een belangrijk aspect wat door veel sporters vaak vergeten wordt, is het optimaliseren van herstelfactoren. Je kunt trainen wat je wil, maar uiteindelijk moet je daarna goed herstellen wil er progressie plaatsvinden: in rust groei je immers.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Koningsrecept: Gevulde paprika

Het is bijna Koningsdag, daar hoort natuurlijk ook een oranje recept bij!

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer

Microvoedingsstoffen

Voor een goed functionerend lichaam, voor spierherstel en voor de groei hebben mensen voedingsstoffen nodig.

Lees meer

Havermoutpap met banaan, kokos en pindakaas

Begin de dag met een gezond en stevig ontbijt. Maak daarom dit recept met als hoofdingrediënten havermout, banaan, kokos en pindakaas. Havermout geeft je een verzadigd gevoel waardoor je de ochtend goed kan doorkomen.

Lees meer

Krokante zalm uit de oven

Vandaag is het Goede Vrijdag en dat betekend voor sommige dat er geen vlees op tafel komt vanavond.

Lees meer
Contact Plan intake