Wel de lusten, niet de lasten. Met dit zelfgemaakte yoghurt-fruit ijs zit je helemaal goed. Al het lekkere en frisse van ijs, maar veel minder kcal. Bovendien is het binnen een handomdraai gemaakt als je kiest voor het bevroren fruit dat al kant en klaar in de vriezer van de supermarkt ligt. Je bent helemaal vrij in welk soort fruit je kiest, wij hebben hier gekozen voor rood fruit. Je kunt natuurlijk ook zelf fruit invriezen, dat moet je alleen wel ruim van tevoren doen. Zorg er dan voor dat je het fruit in niet al te grote stukken snijdt, anders kan de blender het niet goed mengen met de yoghurt.

Voedingswaarden per persoon:

  •  101 kcal
  •  13 gr koolhydraten
  •  8 gr eiwitten
  •  0,3 gr vet
  •  2,5 gr vezels
  •  0,16 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 250 gram Griekse yoghurt 0% vet

– 250 gram bevroren rood fruit (frambozen, aardbeien, blauwe bessen, bramen)

 

Bereidingstijd: 10 minuten.

 

Benodigdheden:

– Blender

 

Zo maak je het yoghurt rood fruit ijs:

– Schep de yoghurt in de blender.

– Haal het aantal gram fruit dat je nodig hebt uit het doosje en doe deze bij de yoghurt in de blender.

– Mix door elkaar totdat het fruit stuk is en er een romige ijsmassa is ontstaan.

 

Variatietip:

– Je kan natuurlijk ook voor ander soort fruit kiezen. Zorg er dan wel voor dat je het fruit in kleine stukjes invriest.

– In plaats van Griekse yoghurt kan je ook Skyr, kwark of een combinatie van deze gebruiken.

 

Bron: simoneskitchen.nl

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Gewichtsschommelingen

Herken je dit ook? Je hebt heel de week fanatiek gesport en op je voeding gelet. Voordat je op de weegschaal stapt ben je er van overtuigd dat je lichaamsgewicht lager is dan de vorige keer, maar dan… toch niet…

Lees meer

Groente op de BBQ deel 3: Siciliaanse salade

Het derde en laatste deel van de serie ‘Groente op de BBQ’, de Siciliaanse gegrilde groentesalade met bloemkool en aubergine. Hiervoor heb je de barbecue wel al eerder nodig om het gerecht te maken.

Lees meer

Groente op de BBQ deel 2: Kruidige pastinaak

In de serie groente op de barbecue zijn we aangekomen bij het tweede deel. In dit recept speelt pastinaak de hoofdrol met een Oosters tintje.

Lees meer

Groente op de BBQ deel 1: Gegrilde venkel met kruidendressing

De zomer is weer in volle gang en daarbij komen ook de nodige barbecues voorbij. Merk je dat je tijdens die barbecues veel meer vlees en veel minder groente eet dan dat je normaal zou doen?

Lees meer

Eiwraps met rode biet en geitenkaas

Een gekookt ei of een spiegel ei, dat kennen we natuurlijk allemaal. Maar heb je er wel eens een wrap van gemaakt? Deze gezonde eiwraps met rode biet en geitenkaas is een keer wat anders voor je lunch.

Lees meer

Mexicaanse ‘Salad in a jar’

Deze zomerse Mexiaanse variant zorgt voor een gezonde lunch die ook nog eens goed vult door de bonen die je eraan toevoegt. Zo heb je genoeg energie voor weer een middag werken.

Lees meer

Koningsrecept: Gevulde paprika

Het is bijna Koningsdag, daar hoort natuurlijk ook een oranje recept bij!

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Havermoutpap met banaan, kokos en pindakaas

Begin de dag met een gezond en stevig ontbijt. Maak daarom dit recept met als hoofdingrediënten havermout, banaan, kokos en pindakaas. Havermout geeft je een verzadigd gevoel waardoor je de ochtend goed kan doorkomen.

Lees meer

Microvoedingsstoffen

Voor een goed functionerend lichaam, voor spierherstel en voor de groei hebben mensen voedingsstoffen nodig.

Lees meer

Krokante zalm uit de oven

Vandaag is het Goede Vrijdag en dat betekend voor sommige dat er geen vlees op tafel komt vanavond.

Lees meer
Contact Plan intake