Deze vullende zomerse quiche doet het heel goed als bijgerecht voor de BBQ. Gemakkelijk vooraf te maken en zowel warm als koud te nuttigen. Door de verrassende ingrediënten geeft het deze quiche een extra twist.

Voedingswaarden per persoon:

  • 750 kcal
  • 56 gram eiwitten
  • 51 gram vet
  • 12 gram koolhydraten
  • 10 gram vezels

 

Ingrediënten voor 3 porties:
– 4 tomaten
– 1 ui
– 200 gram crème fraîche
– 5 eieren
– 500 gram zalm (filet of moten)
– 340 gram tuinbonen (vers of uitgelekt uit blik)
– 1 tl grove mosterd
– 70 gram zachte geitenkaas
– Dille (vers of gedroogd)

 

Bereidingstijd: 40 minuten

 

Benodigdheden:
– Oven
– Flexibele taartvorm

 

Zo maak je het:
– Zet de oven op 200 graden.
– Snijd de ui in halve ringen en de tomaten in hele plakjes.
– Haal eventueel het vel van de zalm en snijd deze in blokjes.
– Kluts de eieren, crème fraîche en de grove mosterd (eventueel peper en zout naar smaak).
– Verdeel de tomaten, tuinbonen, uien en zalm in de flexibele taartvorm.
– Giet het eimengsel erover en brokkel de geitenkaas er overheen.
– Bak de quiche gaar in 30 minuten.
– Verdeel als laatste de fijn gesneden dille erover.

 

Smakelijk!

 

Variatietip:
– Vind je geitenkaas wat sterk van smaak, dan kun je ook feta en mozarella gebruiken.

 

Bron: Boek: Voedzaam & Snel; gezonde weekmenu’s

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking