Deze vullende zomerse quiche doet het heel goed als bijgerecht voor de BBQ. Gemakkelijk vooraf te maken en zowel warm als koud te nuttigen. Door de verrassende ingrediënten geeft het deze quiche een extra twist.
Voedingswaarden per persoon:
- 750 kcal
- 56 gram eiwitten
- 51 gram vet
- 12 gram koolhydraten
- 10 gram vezels
Ingrediënten voor 3 porties:
– 4 tomaten
– 1 ui
– 200 gram crème fraîche
– 5 eieren
– 500 gram zalm (filet of moten)
– 340 gram tuinbonen (vers of uitgelekt uit blik)
– 1 tl grove mosterd
– 70 gram zachte geitenkaas
– Dille (vers of gedroogd)
Bereidingstijd: 40 minuten
Benodigdheden:
– Oven
– Flexibele taartvorm
Zo maak je het:
– Zet de oven op 200 graden.
– Snijd de ui in halve ringen en de tomaten in hele plakjes.
– Haal eventueel het vel van de zalm en snijd deze in blokjes.
– Kluts de eieren, crème fraîche en de grove mosterd (eventueel peper en zout naar smaak).
– Verdeel de tomaten, tuinbonen, uien en zalm in de flexibele taartvorm.
– Giet het eimengsel erover en brokkel de geitenkaas er overheen.
– Bak de quiche gaar in 30 minuten.
– Verdeel als laatste de fijn gesneden dille erover.
Smakelijk!
Variatietip:
– Vind je geitenkaas wat sterk van smaak, dan kun je ook feta en mozarella gebruiken.
Bron: Boek: Voedzaam & Snel; gezonde weekmenu’s