a

Seizoensfruit

Weet jij wanneer fruit het lekkerst is? En varieer je wel voldoende of neem je iedere dag een appel mee naar je werk? Neem in de zomer fris zelfgemaakt ijs met bramen en frambozen mee of een warme cranberry appelcake in de winter. Loopt het water je al in de mond? Lees dan snel verder!

Wanneer je in de supermarkt fruit koopt dan is seizoenfruit vaak goedkoper, milieuvriendelijker en geeft het een boost voor inspiratie van jouw dagelijkse fruitinname. Als je meegaat in de fruitseizoenen en aanbiedingen van de supermarkt zorg jij ervoor dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Zo heb jij een natuurlijke variatie op je bak- en eetpatroon!

Veel fruitsoorten uit het buitenland kun je het gehele jaar door verkrijgen, zoals de ananas en citroen. Echter is het zo dat de fruitsoorten ook daar in bepaalde seizoenen op hun allerbest en in overvloed zijn, waardoor het goedkoper en milieuvriendelijker is om de fruitsoorten te vervoeren. Een bewuste keuze maken welk fruitsoort je eet is dus niet alleen lekkerder voor jezelf maar ook voor het milieu!

En krijg je al zin in een overheerlijke gezonde pannenkoek met banaan? Of mango en sinaasappel als topping voor de overnight oats? Neem voor inspiratie en vele recepten een kijkje op onze website!