Seizoensgroenten - Optimum Change

Gebruik jij vaak dezelfde groenten voor het avondeten? En met welke groenten kun je op dit moment het beste variëren? In dit blog zie jij in één oogopslag welke groenten per seizoen het lekkerst zijn!

Het gehele jaar door zijn er vele groenten verkrijgbaar in de supermarkt. Vaak pak je onbewust dezelfde soort groenten, omdat je anderen groenten nog nooit hebt gegeten, niet kent, niet lekker vindt of gewoonweg nog nooit hebt gebruikt. Door met de seizoenen van het jaar mee te gaan, eet je gevarieerd en geniet je van de lekkerste smaken!

 

Gebruik dus de typische groente van dit seizoen samen met groenten die het gehele jaar door lekker zijn en ook nog eens duurzaam! Met duurzaam bedoelen we de groenten die in Nederland of andere Europese landen geteeld worden. Denk hierbij aan aardappelen, paddenstoelen, tomaten, uien, wortelen en veel kool- en knolsoorten. Zo houd je het eten koken lekker en uitdagend!

 

 

Winter

jan – feb – maart

Lente

april – mei – juni

Zomer

juli – aug – sept 

Herfst

okt – nov – dec

Aardpeer Andijvie Andijvie Aardpeer
Boerenkool Asperges Aubergine Artisjok
Knolselderij Bloemkool Bleekselderij Boerenkool
Koolraap Broccoli Bloemkool Bleekselderij
Pastinaak Courgette Chinese kool Chinese kool
Pompoen Komkommer Courgette Knolselderij
Postelein Paksoi Doperwten Pastinaak
Radijs Paprika Komkommer Pompoen
Rettich Prei Maïs Radijs
Rode biet Spinazie Paprika Rode biet
Rode kool Tomaten Peultjes Rode kool
Spruiten Tuinbonen Snijbonen Snijbonen
Winterpeen Rabarber Sperziebonen Spruiten
Winterpostelein Radijs Spinazie Witte kool
Witlof Veldsla Taugé Witlof
Witte kool Tomaten Wortel
Zuurkool Tuinbonen
Veldsla

 

Bron: De websites van voedingscentrum.nl, runinfo.nl en drogespieren.nl.

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Zalmquiche met tuinbonen

Deze vullende zomerse quiche doet het heel goed als bijgerecht voor de BBQ. Gemakkelijk vooraf te maken en zowel warm als koud te nuttigen.

Lees meer

Pasta met zalm

Een makkelijk en snel gerecht en de kinderen zullen fan zijn! Pasta met zalm en er zitten ook nog eens genoeg groente in, dus genoeg voedingsstoffen.

Lees meer

Smoothie-pakketten

Geen tijd of zin om iets gezonds klaar te maken? Deze smoothie-pakketten gaan je daarbij helpen! Alle producten in de juiste verhoudingen en in een handomdraai klaar.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Microvoedingsstoffen

Voor een goed functionerend lichaam, voor spierherstel en voor de groei hebben mensen voedingsstoffen nodig.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer
contact Gratis kennismaking