Heb jij ook wel eens moeite met het maken van keuzes? Of heb je zoveel klusjes liggen dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Of vind het lastig om prioriteiten te stellen? Dan is er een hele handige tool die je kan inzetten: de prioriteitenmatrix!

De prioriteitenmatrix is een overzicht dat ervoor zorgt dat je inzicht krijgt in je taken en ook prioriteiten kan stellen aan de betreffende taken.

De matrix bestaat uit 4 kwadranten. Kwadrant 1 is belangrijk en dringend. In dit kwadrant staan taken of klusjes die onmiddellijk aandacht vragen. In kwadrant 2 staan activiteiten of taken die belangrijk zijn maar niet dringend.  Het 3de kwadrant bevat taken die onbelangrijk zijn maar wel dringend. En in het laatste kwadrant staan onbelangrijke en niet dringende taken.

Door je lijstje met taken, activiteiten of klusjes in dit kwadrant te gaan plaatsen kun je duidelijkheid voor jezelf  gaan creëren. Wat heeft prioriteit en is echt belangrijk en dringend voor mij en wat niet? Hierdoor zal je rust en overzicht creëren wat je alleen maar ten goede komt.

 

 

 

 

 

 

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Shakshuka

Dit heerlijke gerecht geeft jouw gezonde voedingspatroon en sixpack een boost! Het bevat namelijk weinig koolhydraten, veel eiwitten en met de extra groente aanvullingen voorzie je jouw lichaam ook van voldoende vitamines en mineralen.

Lees meer

4 tips om je productiviteit te verhogen

Je hoort mensen vaak zeggen: “zaten er maar meer uren in een dag”. Herken jij jezelf daar ook in? Gelukkig kun je ook meer uren uit je dag halen als je effectief je tijd besteed. Wij hebben 4 handige tips voor je hoe je je productiviteit verhoogt zodat er meer tijd overblijft voor andere dingen!

Lees meer

Vegetarische risotto

De zon gaat weer schijnen en met de lente op komst is het weer tijd om heerlijke nieuwe gerechten te ontdekken in de keuken! Deze smaakvolle vegetarische risotto zit vol met diverse groene groenten en cashewnoten voor extra bite en smaak.

Lees meer

Bieten kokoskoekjes

Happy Valentine’s Day! Overlaad je geliefde met een hele doos vol met gezonde en smaakvolle bieten kokoskoekjes! En geloof ons, je bent zo klaar!

Lees meer

Pareto-principe

Het Pareto-principe wordt ook wel de 80-20 regel genoemd. Het is een algemene regel en de cijfers moeten niet te letterlijk genomen worden, maar het idee is dat een klein deel van onze inspanning zorgt voor een groot deel van de uitkomsten.

Lees meer

Gezonde dips deel 2

Op een heerlijke zomeravond of tijdens een donkere koude avond lekker met vrienden rond de tafel met een gigantische borrelplank, heerlijk toch! Maak de borrelplank helemaal compleet door je eigen gezondere versie te maken van de dips.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer

Koningsrecept: Gevulde paprika

Het is bijna Koningsdag, daar hoort natuurlijk ook een oranje recept bij!

Lees meer

Krokante zalm uit de oven

Vandaag is het Goede Vrijdag en dat betekend voor sommige dat er geen vlees op tafel komt vanavond.

Lees meer

Keuze stress?! Te druk?!

Heb jij ook wel eens moeite met het maken van keuzes?

Lees meer

Microvoedingsstoffen

Voor een goed functionerend lichaam, voor spierherstel en voor de groei hebben mensen voedingsstoffen nodig.

Lees meer

Herfst groenten en fruit

Het is herfst! Dat betekent dat het sneller donker wordt, meer gaat regenen en het langzaam ook wat kouder wordt.

Lees meer