Heb jij ook wel eens moeite met het maken van keuzes? Of heb je zoveel klusjes liggen dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Of vind het lastig om prioriteiten te stellen? Dan is er een hele handige tool die je kan inzetten: de prioriteitenmatrix!

De prioriteitenmatrix is een overzicht dat ervoor zorgt dat je inzicht krijgt in je taken en ook prioriteiten kan stellen aan de betreffende taken.

De matrix bestaat uit 4 kwadranten. Kwadrant 1 is belangrijk en dringend. In dit kwadrant staan taken of klusjes die onmiddellijk aandacht vragen. In kwadrant 2 staan activiteiten of taken die belangrijk zijn maar niet dringend.  Het 3de kwadrant bevat taken die onbelangrijk zijn maar wel dringend. En in het laatste kwadrant staan onbelangrijke en niet dringende taken.

Door je lijstje met taken, activiteiten of klusjes in dit kwadrant te gaan plaatsen kun je duidelijkheid voor jezelf  gaan creëren. Wat heeft prioriteit en is echt belangrijk en dringend voor mij en wat niet? Hierdoor zal je rust en overzicht creëren wat je alleen maar ten goede komt.

 

 

 

 

 

 

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Thuis workout deel 3

Ook met normale gebruiksvoorwerpen kun je thuis een volwaardige workout doen.

Lees meer

Thuis workout deel 2

Ook met normale gebruiksvoorwerpen kun je thuis een volwaardige workout doen.

Lees meer

Thuis workout deel 1

Ook met normale gebruiksvoorwerpen kun je thuis een volwaardige workout doen.

Lees meer

Seizoensfruit

Wanneer je in de supermarkt fruit koopt dan is seizoenfruit vaak goedkoper, milieuvriendelijker en geeft het een boost voor inspiratie van jouw dagelijkse fruitinname. Als je meegaat in de fruitseizoenen en aanbiedingen van de supermarkt zorg jij ervoor dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Lees meer

Seizoensgroenten

Het gehele jaar door zijn er vele groenten verkrijgbaar in de supermarkt. Door met de seizoenen van het jaar mee te gaan, eet je gevarieerd en geniet je van de lekkerste smaken!

Lees meer

Carrot cake balletjes

Vind jij worteltaart ook zo heerlijk? Dan moet je deze carrot cake balletjes echt eens proberen! Ze zijn gezond, voedzaam en super gemakkelijk om te maken!

Lees meer

Koningsrecept: Gevulde paprika

Het is bijna Koningsdag, daar hoort natuurlijk ook een oranje recept bij!

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer

Krokante zalm uit de oven

Vandaag is het Goede Vrijdag en dat betekend voor sommige dat er geen vlees op tafel komt vanavond.

Lees meer

Microvoedingsstoffen

Voor een goed functionerend lichaam, voor spierherstel en voor de groei hebben mensen voedingsstoffen nodig.

Lees meer

Keuze stress?! Te druk?!

Heb jij ook wel eens moeite met het maken van keuzes?

Lees meer

Havermoutpap met banaan, kokos en pindakaas

Begin de dag met een gezond en stevig ontbijt. Maak daarom dit recept met als hoofdingrediënten havermout, banaan, kokos en pindakaas. Havermout geeft je een verzadigd gevoel waardoor je de ochtend goed kan doorkomen.

Lees meer
Contact Plan intake