Boerenkool ovenschotel met gehakt - Optimum Change

Boerenkool ovenschotel met gehakt

Boerenkool ovenschotel met gehakt

Het is weer tijd voor stamppot! En vandaag maken we de stamppot net iets anders. Er staat een heerlijke boerenkool ovenschotel met gehakt op het menu. Probeer het zelf!

Wist jij dat boerenkool een groente is welke veel gezondheidsvoordelen oplevert? Om te beginnen bevat het weinig calorieën, veel voedingsvezels en geen vet. Boerenkool bevat veel voedingsstoffen zoals vitamine A, C en K. Maar daarnaast ook andere belangrijke stoffen zoals ijzer, calcium, foliumzuur en magnesium. Oftewel een groente die je lichaam een boost geeft!

 

Voedingswaarden per portie:

  • 575 kcal
  • 65 gr koolhydraten
  • 35 gr eiwitten
  • 15 gr vet
  • 10 gr vezels
  • 0.6 gr zout

 

Ingrediënten (2 personen):

  • 400 gr diepvriesboerenkool of 600 gram gesneden verse boerenkool
  • 600 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 150 gr champignons
  • 200 gr mager rundergehakt
  • 150 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat

 

Zo maak je de ovenschotel met boerenkool

  • Ontdooi de boerenkool en kook de groente in 20 minuten gaar.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Pel de ui en snijd hem klein.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Bak het rundergehakt in een droge pan gaar en rul. Bestrooi naar smaak wat peper over het gehakt.
  • Fruit de ui door het gehakt totdat de ui glazig word.
  • Bak de champignons kort mee.
  • Maak van de gare aardappelen met de hete melk, nootmuskaat en wat peper een puree.
  • Schep de boerenkool in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
  • Bedek als laatste de boerenkool en het gehakt met de aardappelpuree.
  • Laat er eventueel in een hete oven of onder de grill een bruin korstje op komen.

 

Eet smakelijk!

 

Bron: De website van Het Voedingscentrum (www.voedingscentrum.nl)