Groente-ei muffins - Optimum Change

Groente-ei muffins

Groente-ei muffins

Door alleen groente te eten bij het diner krijg je vaak niet voldoende groente binnen. Daarom is het belangrijk dat je overdag wat vaker groente eet als tussendoortje. Deze groente-ei muffin is een geschikt tussendoortje waarbij je gezond en gevarieerd eet! Binnen een half uur kun jij genieten van jouw verse, zelfgemaakte muffin!

 

Voedingswaarden per muffin:

  • 65,2 kcal
  • 0,9 gr koolhydraten
  • 4,4 gr eiwitten
  • 4,8 gr vet
  • 0,3 gr vezels
  • 0,1 gr zout

 

Ingrediënten (6 muffins):

  • 4 eieren
  • 20 milliliter melk
  • 2 theelepels kruiden naar keuze (peterselie, bieslook, kerrie, basilicum)
  • Peper naar smaak
  • 100 gram fijngesneden groente naar keuze (spinazie, cherrytomaatjes, broccoli, doperwten, prei, spinazie, paprika, tomaat)
  • Olie

 

Zo maak je groente-ei muffins:

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Klop de eieren met de melk en kruiden en peter los
  • Vet de zes muffinvormpjes in met olie
  • Verdeel de groente over de zes muffinvormpjes
  • Giet het eimengsel eroverheen
  • Bak de muffins in ongeveer 20 minuten, net zolang tot de eieren gestold zijn en de bovenkant goudbruin is

 

Eet smakelijk!

 

Bron: I’m a Foodie