Marsha - Optimum Change

Marsha

Marsha KvdM before

VOOR

Marsha

NA

Ik heb mijn eetpatroon behoorlijk gewijzigd, maar het voelt helemaal niet alsof ik anders ben gaan eten.

Vorig jaar oktober ben ik gestart met sporten bij Optimum Change, maar dat was niet het begin van mijn missie. Die begon ergens in mei 2016. Ik was veel te zwaar (morbide obesitas), had weinig energie en zat niet lekker in mijn vel. Met een verleden van afvallen en weer aankomen zag ik lijnen niet zitten. Dus ik besloot om het dit keer anders aan te pakken: ik ging niet afvallen, maar fitter worden.

 

Dat begon door in eerste instantie kleine aanpassingen in mijn eetpatroon door te voeren. En door wat te gaan bewegen. Ik heb een kantoorbaan in de ICT, dus zit veel achter mijn beeldscherm en in vergaderzalen. Sporten is nooit mijn grootste hobby geweest en ik had zo’n 10 jaar geleden voor het laatst ook echt iets aan sport gedaan. Dus kocht ik een Fitbit en ging ik samen met mijn vriend een paar dagen in de week na het eten een wandeling van een half uurtje maken. Toch nog best zwaar in het begin, maar langzaamaan werd ik wat energieker en verloor ik een paar kilo’s.

 

In het voorjaar van 2017 heb ik de stap naar echt sporten gemaakt en ben ik wat lichte krachttraining gaan doen bij Curves (een sportconcept voor vrouwen). Al na een paar maanden merkte ik dat ik hier geen vooruitgang meer mee boekte ook al vond ik het erg leuk om te doen. Tijd voor de volgende stap dus.

 

Mijn vriend heeft jaren terug een tijdje personal training gehad van Wilbert en had al een paar keer tegen me gezegd dat ik eens naar Optimum Change moest kijken. Uiteindelijk na wat getwijfel of zoiets nou wel wat voor mij was heb ik toch maar eens contact opgenomen en had ik een intakegesprek met Wilbert. Het concept stond me erg aan. Hoewel ik tijdens de intake wel wat moeite had om mijn doel goed concreet te formuleren. Veel verder dan: “Nou gewoon fitter worden en wellicht ook nog wat afvallen”, kwam ik niet. Na mijn verhaal gehoord te hebben kreeg ik in ieder geval huiswerk mee van Wilbert (of ik nou zou gaan sporten bij Optimum Change of niet): “Ga in ieder geval weer wandelen!”. Daar was wat de klad in gekomen namelijk….

 

Sinds oktober vorig jaar train ik 2 keer per week met Chris. En elke woensdag ga ik op de weegschaal en kijken we even kort naar de afgelopen week. Daarbij kreeg ik in het begin ook huiswerkopdrachten voor mijn eetpatroon. Ik houd mijn voeding nauwgezet bij in de app van Optimum Change. In het begin heb ik daar behoorlijk op gevloekt. Alles afwegen, veel tijd kwijt met het bereiden van mijn maaltijden. En daarnaast dus ook wennen aan de trainingen die best wel pittig waren. Maar ik zag met behulp van de app wel al heel snel dat het feit dat ik niet meer afviel wel in mijn eetpatroon lag.

 

Na een paar weken had ik er wel handigheid in en inmiddels is het geen moeite meer om alles bij te houden. Ik dacht dat ik mijn eetpatroon eigenlijk niet zo sterk gewijzigd had, maar toen ik afgelopen week terugkeek naar de eerste maanden zag ik pas hoe anders ik ben gaan eten. Maar het mooiste is wel dat het niet voelt alsof ik anders ben gaan eten. Als mensen me vragen welk dieet ik doe, dan zeg ik ook altijd dat ik helemaal niet aan het lijnen ben. Ik zie mijn gewichtsverlies nog steeds als een prettige bijkomstigheid van het fitter willen worden.

 

Het trainen was in het begin wel pittig. En dan zie je ook nog allemaal mensen die veel fitter zijn om je heen trainen…. Maar de sfeer bij Optimum Change is ontzettend prettig. Iedereen kent je naam en is vriendelijk (trainers en andere klanten). Ik voelde me al snel erg op mijn gemak en het trainen met Chris is elke week weer gezellig. Ik merkte ook al heel snel vooruitgang in mijn conditie. Als ik op kantoor de trap neem naar de 3e verdieping waar mijn werkplek is, hoef ik inmiddels geen kleine pauze meer te houden op de 2e verdieping 🙂

Wat ik ook heb overwonnen het afgelopen jaar is het idee dat ik bepaalde oefeningen niet zou kunnen. Dat kan ik toch niet met mijn lijf was mijn gedachte altijd als Chris weer een nieuwe oefening voordeed. Tegenwoordig probeer ik het gewoon eerst en meestal blijkt zo’n oefening dan helemaal geen probleem te zijn. En als het soms toch niet lukt, is het ook niet zo erg 😉

 

Inmiddels ben ik dus al een jaar aan het trainen en kan ik inmiddels zeggen dat ik een prima conditie heb. Ik bulk van de energie. Zo erg dat ik af en toe moe van mezelf word. Bovendien ben ik ook nog zo’n 40 kilo afgevallen. Iets wat ik niet had gedacht toen ik vorig jaar begon met sporten bij Optimum Change en zei dat ik ook wel weer wat wilde gaan afvallen 🙂 En ik heb zelfs plezier in sporten gekregen! Ik ga eigenlijk nooit met tegenzin naar mijn training toe en dat is in het verleden echt wel anders geweest. Zonder dat gevoel te hebben heb ik het afgelopen jaar mijn complete levensstijl op de schop gegooid en aangepast heb. En dat had ik niet kunnen doen zonder de hulp van Chris en de rest van Optimum Change. Dank je wel nog daarvoor!

Wil jij net als Marsha resultaat behalen? Vraag dan nu een gratis intake aan!

Ik ga akkoord met de privacyverklaring en algemene voorwaarden.