Pompoencake - Optimum Change

Pompoencake

Pompoencake

Met dit koude weer en de donkere dagen is het een heerlijk idee om met een stuk cake en thee op de bank te ploffen. En laat dit stuk cake ook nog een gezonde keuze zijn! Ga lekker aan de slag en verwen jezelf en je gasten met pompoencake. Dit lekkernij is voor 10 personen.

 

Voedingswaarden per plak:

  • 72 kcal
  • 17.6 gr koolhydraten
  • 7.5 gr eiwitten
  • 7.5 gr vet
  • 2.6 gr vezels
  • 0 gr zout

 

Ingrediënten pompoencake:

  • 400 gr pompoen
  • 2 el speculaaskruiden
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el bakpoeder
  • 200 gr havermout
  • 3 dadels
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 3 eieren
  • 30 gr pecannoten
  • 30 gr rozijnen
  • 3 el pompoenpitten
  • 100 gr ricotta

 

Zo maak je de pompoencake:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de bakvorm in.
  • Schil de pompoen, verwijder de draden en de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Breng de pompoen in een pan met water aan de kook, en kook het in 15 minuten gaar. Giet af en pureer met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Voeg de speculaaskruiden, gemberpoeder, bakpoeder en havermout aan de pompoenpuree.
  • Ontpit de dadels en hak dit in een keukenmachine fijn.
  • Voeg de yoghurt toe en mix opnieuw.
  • Meng de eieren erdoor en voeg het dadelmengsel vervolgens toe aan de pompoenpuree.
  • Voeg de helft van de pecannoten, rozijnen en pompoenpitten toe, roer het goed door en doe de helft van dit deeg in een ingevette bakvorm.
  • Bedek het deeg met een laagje ricotta en stort het restant van het deeg er bovenop.
  • Garneer met de overige pecannoten, rozijnen en pompoenpitten.
  • Bak de pompoencake goudbruin in 50-60 minuten.

 

Eet smakelijk!

 

Bron: I’M A FOODIE