Dirk - Optimum Change

Bereik ook je doel, net als onze andere Changers

Raak geïnspireerd door Dirk

Wat ik van mijn blessure heb geleerd, is om goed te luisteren naar mijn lichaam en niet altijd maar door te blijven gaan.

Dirk

”Sinds een half jaar heb ik geen last meer van mijn rug.”

Ik ben altijd fanatiek bezig geweest met sporten. Van jongs af aan altijd gebasketbald en vanaf mijn 25e ook – na het basketbalseizoen – op de racefiets met een paar fietsvakanties als hoogtepunt. Voor mij geeft sporten ontspanning door inspanning. Ik ben met periodes weleens bezig geweest met krachtoefeningen, alleen kon ik de motivatie niet vinden om dit langere tijd vol te houden. Daarnaast is mijn rug altijd een zwakke plek geweest, maar met het motto ‘even warm worden en dan heb je er geen last meer van’ ging dit heel lang goed. Tot een ochtend in november 2018. Tijdens een spinning-sessie liep ik een dubbele hernia en gescheurde bilspier op. Hoe dit kwam? Flinke overbelasting en volle bak door blijven gaan.

De diagnose, behandeling en herstel hiervan hebben heel lang geduurd. In die periode werd ook onze tweede dochter geboren en stond het sporten lange tijd stil. De energie die ik over had, ben ik in mijn werk gaan stoppen. Dit betekende nog meer achter de computer zitten en nog meer fysieke stilstand. Mijn vriendin Maartje sportte inmiddels al een tijdje bij Optimum Change en heeft vaak aangegeven eens te gaan kijken of mee te doen. Het duurde een tijdje (achteraf gezien veel te lang) voordat ik een proefweek mee ging sporten. Ik herinner me de eerste PGT-les nog heel goed. Met Chantal als instructeur werkten we een pittige les af. Ik heb nog een week moeite gehad met traplopen van de spierpijn. Toch was de eerste stap gezet: de motivatie om weer te gaan sporten was meteen terug. De kleine groepen, begeleiding en sfeer spraken me gelijk aan. In het begin was het wennen aan de belasting en het rustig opbouwen van de trainingen. Wat ik van mijn blessure heb geleerd, is om goed te luisteren naar mijn lichaam en niet altijd maar door te blijven gaan. Iets wat ik soms nog lastig vind, aangezien ik altijd vrij fanatiek ben. Ik ben inmiddels iets meer dan een jaar lid bij Optimum Change en sinds een half jaar kan ik zeggen dat ik geen last meer heb van mijn rug. Momenteel heb ik een goede balans gevonden: naast  1x PT en 2 á 3 keer PGT ben ik ook weer 2 á 3 keer in de week aan het basketballen. En dat gaat weer als vanouds, mede dankzij OC.

Dirk

Heb jij ook pijnklachten die maar niet over willen gaan en wil je hier hulp bij? Vraag dan een gratis Optimum Kennismaking aan en wij helpen jou!

Wil je net als Dirk ook je doel bereiken?    Optimum Change Contact Us
    contact Gratis kennismaking