Bereik ook je doel, net als onze andere kandidaten

Raak geïnspireerd door Elle

Ik heb veel last gehad van gezondheidsproblemen, de aanleiding hiervoor is de ziekte van Crohn. In de avonden na het eten had ik hier voornamelijk veel last van en laat dat nou net de momenten zijn waarop ik kon gaan sporten. Een keer per week probeerde ik naar een les bodypump te gaan of zelf te gaan fitnessen. Maar doordat ik in de avond veel last had ervaarde ik geen plezier meer in het sporten, dus in plaats van te gaan vermeed ik het liever.

Ik heb het plezier in sporten weer terug!

Toen ik nieuwe medicatie (prednison) kreeg voorgeschreven heb ik besloten om Optimum Change in te schakelen. Ik ben al een keer aangekomen door medicatie en dat wou ik deze keer voorkomen! Naast mijn nieuwe medicatie ben ik ook een lange periode ziek geweest. Ik was veel moe en zat niet lekker in mijn vel. Aan de slag gaan bij Optimum Change zag ik als een nieuwe frisse start voor mezelf.

Toen ik begon aan mijn traject had ik nog niet direct vertrouwen in het feit of ik mijn doel zou gaan bereiken. Ik vond de Optimum Change driehoek, Body, Food en Mind, eerlijk gezegd een beetje zweverig klinken. Toch heb ik nu gemerkt dat het echt zo werkt! Tijdens mijn traject heb ik wel geworsteld met mijn medicatiewisselingen, mijn motorische onhandigheid en weinig zelfvertrouwen. Maar dit heb ik overwonnen door succeservaringen! Ik heb veel gesprekken gehad over het sporten, mijn privé en mijn resultaten op lange termijn. Daarnaast kreeg ik veel vertrouwen en steun vanuit thuis en mijn omgeving.

Lars laat mij successen ervaren, het contact is fijn en daarbij zegt Lars nooit dat ik iets niet mag eten. We kijken dan altijd samen naar het beste van het slechtste. De sfeer bij Optimum Change is heel fijn en het personeel is enthousiast, vaak nog enthousiaster dan ik…

Ik ben ontzettend trots op het feit dat ik niet ben aangekomen. We hebben dit doel zelfs al omgezet in afvallen, met als resultaat -13,3kg! Daarnaast heb ik het plezier in sporten weer terug, ik moet nu bewegen anders voel ik me niet prettig.

Tijdens mijn werk, ik ben leerkracht in het basisonderwijs, merk ik dat ik weer meer energie heb en ook mijn partner merkt dit, tot vervelends toe… Mijn auto maakt minder kilometers, ik ben begonnen met handballen en ik zorg ervoor dat ik elke dag wat aan beweging doe.

Optimum Change, jullie zijn echt een top team! Ik denk dat sporten bij jullie mijn leven completer heeft kunnen maken. Ga hiermee door, dan blijf ik komen!

Wil je net als Elle ook je doel bereiken?Optimum Change Contact Us